Onda augmenta les visites de més d’un dia gràcies a la zona d’autocaravanes

2328

El recinte d’autocaravanes que va engegar l’actual equip de govern el passat mes d’octubre ha collit unes molt bones xifres en els seus primers sis mesos de vida, segons les dades que s’han arreplegat a la Tourist Info de la localitat. Gràcies a aquesta zona adaptada per a aquest tipus de vehicles les pernoctacions en la localitat han augmentat, ja que complementa als establiments hotelers que ja existien a Onda. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha assenyalat que “una destinació turística es consolida en la mesura en què augmenten les pernoctacions i açò només és possible si augmenta l’oferta. Onda segueix oferint i ocupant les mateixes habitacions i gràcies a les gestions d’aquest equip de govern per a engegar aquesta zona per a aquest tipus de vehicles s’ha incrementat les possibilitats i l’atractiu de la nostra ciutat”. Cal recordar que aquesta infraestructura es va crear tenint en compte que cada any passen per la franja mediterrània entre 350.000 i 400.000 autocaravanes.

Huguet ha explicat que, “segons les dades, durant l’últim trimestre del 2017, el nombre de visitants que feien nit a Onda era un 13% respecte al total dels quals s’acostaven a la localitat. En el primer trimestre del 2018, han sigut un 18% suposant un bon augment per a les pernoctacions. Si mirem aquestes dades, observem que l’augment s’ha produït en gran manera gràcies als visitants que arriben a la localitat en autocaravanes, suposant ja un 60% del total” i ha afegit que “l’Ajuntament ha dut a terme un envio promocional d’informació a les diferents plataformes d’autocaravanes que situa ja a Onda com una destinació preferent d’aquest tipus de viatgers en la zona. Anem a seguir treballant en aquesta línia perquè aquests números es vegen augmentats en el futur”.

Així mateix, les enquestes dutes a terme als usuaris de la zona d’autocaravanes han mostrat uns alts nivells de satisfacció amb la seguretat en la zona, amb els serveis que s’ofereixen als visitants i amb la ubicació d’aquesta. D’altra banda, mostren que a la fi del passat any, la majoria dels visitants procedien d’Espanya, 75%, i 25% de fora, la majoria francesos; i en aquest primer trimestre del 2018, 33% nacionals i 67% internacionals, la majoria britànics.
“Manegem uns càlculs que situen la despesa mitjana de cada viatger en uns 70 euros per dia, podent ser major en moltes ocasions. Aquesta despesa repercuteix directament en el comerç local i en l’economia d’Onda. Per açò, l’equip de govern des de l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde, Ángel Badenas, va a seguir treballant per a atraure cada vegada més visitants a la nostra localitat. Tenim un patrimoni natural i cultural excel•lent i volem que més gent ho conega”, ha conclòs l’alcalde.

COMPARTIR