Onda es bolca amb la seva ‘Fireta Solidària’

1181

Les associacions i ONGs d’Onda han viscut avui un intens dia, on han pogut compartir experiències i donar a conèixer la seva labor als onders que s’han bolcat en aquesta jornada solidara, en la qual a més han gaudit de múltiples activitats.

La tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha subratllat que “la Fira té com a objectiu el foment de l’associacionisme, la cooperació i la promoció d’aquestes associacions i ONGs que treballen de forma altruista per a ajudar als qui més ho necessiten. Onda és una ciutat solidària i aquesta mostra és un és aparador perquè els onders coneguen les realitats socials”.

Així mateix, la tinent d’alcalde ha mostrat la seva satisfacció per “la gran participació i implicació tant de les associacions com de tots els onders que s’han acostat fins al Raval de Sant Josep” i ha assegurat que “acostant el treball d’aquestes ONGs i associacions, promovem que s’intercanvien experiències i es creuen llaços amb els veïns del nostre municipi, de manera que aconseguim un dels objectius de l’actual equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet, com és el de disminuir les desigualtats i crear oportunitats per a tots, perquè entre tots podem crear una ciutat millor”.

D’aquesta manera, Onda ha acollit durant tot el dia la celebració d’aquesta segona ‘Fireta Solidària’. A les 10.30 hores, començava la Fireta amb l’obertura dels stands de les ONGs Manos Unidas, Karit-Solidarios por la Paz, l’ONGD Quisqueya, Delwende, l’Asociación Castellón Contra el Cáncer, Cruz Roja, la Asociación Española Contra el Cáncer, Asamanu África, Riu Sec, Esclerosis Múltiple, AFA Castellón, l’ONG Santa Bárbara, CO El Molí, El MAT i Cáritas; que han mostrat i explicant als veïns els seus projectes solidaris que realitzen tant en el municipi com en altres països de forma desinteressada.

A més dels diferents punts d’informació, la Fireta ha comptat amb una àmplia programació d’activitats per a tots els públics. A les 11.30 hores s’ha realitzat un concert de pasdobles a càrrec de la Banda Jove de la UMSCO. A les 12.30 hores ha tingut lloc un espectacle infantil de contacontes amb Valentí Piñot, realitzat pel Casal Jove d’Onda. Després d’un descans, a les 17.30 hores s’han reprès les activitats amb “Ritmes del Món”, un espectacle a càrrec de Dumtak Percussió i l’Associació El Mat. Ja a les 19.00 hores, a càrrec de l’Associació Amics del Ball i l’Associació Riu Sec, la fireta ha finalitzat amb una exhibició de ball. A més d’aquestes activitats programades, durant tota la jornada ‘Saltimbanquis Animació’ ha possat a la disposició dels més xicotets un castell inflable i la Creu Roja realitzarà jocs infantils.

COMPARTIR