Onda inaugura una exposició en reconeixement al ceramista Joaquín Puchal Ribes

1309

Aquesta vesprada ha tingut la lloc al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ la inauguració de l’exposició ‘Joaquín Ribes Puchal (1941-2015) Excel•lència Ceràmica’. Aquesta és la sisena mostra que es realitza dins del programa ‘Els nostres ceramistes’ i podrà visitar-se fins al pròxim 4 de març de 2018 en la institució museística d’Onda.

A l’acte ha acudit la tinent d’alcalde d’Onda, Encarna Ribes, qui ha destacat “la importància del llegat que Joaquín Puchal ha deixat a Onda, sent una mostra més de la destacable representació que Onda ha tingut i té en el món artístic i, especialment, referent al treball amb la ceràmica”. A més, ha convidat a “tots els onders i visitants al fet que acudisquen a aquesta mostra que representa el seu art”.

Joaquín Puchal Ribes va ser un reconegut i excel•lent ceramista onder que des de molt jove es va interessar pel dibuix, la pintura i per la ceràmica. L’obra de Puchal s’emmarca en la cerca de la perfecció i la constant experimentació dels colors i les seves variades matisacions, amb la dificultat que suposa aquesta classe de pintura sobre esmalt.

A més de la seva obra per a particulars, Onda compta amb els murals de l’Ermita del Calvari de 1985 “Los discípulos de Emaús” i “Pedro llorando amargamente”; i amb peces monumentals com els grans retaules ceràmics amb escenes de la Passió que senyalitzen l’entrada al Cementeri Municipal i que daten de 1999.