Onda redueix la desocupació amb cinc eixos d’acció coordinats

878

L’Ajuntament d’Onda, dins del Programa Municipal d’Ocupació, treballa per a reduir la desocupació amb cinc eixos d’acció que es coordinen des de l’àrea de Dinamització Econòmica. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet explica que “tenim una sèrie d’accions coordinades que demostren la preocupació de l’equip de govern per un tema que és de màxima prioritat. Que tots els nostres ciutadans compten amb una ocupació farà créixer la ciutat d’Onda, per la qual cosa treballarem a aconseguir oportunitats per a tots. Un exemple d’això és que continuem donant suport a empreses amb les ajudes a la contractació per a aquelles que desenvolupen la seua activitat en la localitat. D’aquesta forma, volem que es creen nous llocs de treball, però que siguen de qualitat, afavorint a aquelles companyies que facen contractes de llarga durada, perquè aquesta estabilitat permet desenvolupar una vida digna”.

Així, aquestes subvencions a la contractació consten d’una quantia que ascendeix inicialment a 60.000 euros per a les despeses de Seguretat Social i es podran beneficiar les noves altes que s’hagen efectuat o es vagen a efectuar entre l’1 de gener i el 16 de setembre del 2019. A més, es premia la major durada del contracte ja que existeixen ajudes de fins a 500 euros per a contractacions de mínim 3 mesos, fins a 1.000 euros per a les de mínim 6 mesos, fins a 1.500 euros per a contractes indefinits, la mateixa quantia per a la conversió en indefinit de contracte temporal ja subvencionat també. Així mateix, existeix una ajuda addicional de 200 euros per als col·lectius especialment bonificats, com poden ser les persones desocupades de llarga durada, persones en risc d’exclusió social, persones desocupades amb discapacitat i autònoms que contracten al seu primer treballador.

Huguet destaca que, “l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, treballa durament i des del primer dia de legislatura per millorar la situació de l’economia local a Onda. Així, encara que les xifres acompanyen, ja que s’ha reduït la desocupació passant d’un 30% a un 14%, volem continuar treballant sobre la base dels cinc eixos en els quals el fem, el primer d’ells, aquestes ajudes a la contractació”. A més, el primer edil comenta que el consistori també està ampliant l’oferta del Centre de Formació per a l’Ocupació Monteblanco, amb classes homologades per a impartir certificats de professionalitat a aturats, que en aquesta legislatura ha acollit plans d’ocupació en col·laboració amb altres administracions per a capacitar a aturats en matèries com l’agricultura ecològica, la restauració o l’electricitat.

Així mateix, Onda té un servei d’assessorament i intermediació laboral propi sobre la base de la seua agència de col·locació amb autorització competencial format per quatre persones que ofereixen labors de tècnics d’ocupació i prospectores d’ocupació. Aquest servei és un element diferenciador de l’oferit pel Servei Valencià d’Ocupació Labora, ja que es treballa a peu de carrer. En aquest servei no solament es prepara el perfil de cadascun dels usuaris, sinó que se li dissenya una línia de formació per a adaptar-se a les noves necessitats del mercat. Aquest coneixement de la situació permet al consistori el disseny de formacions a la carta, gràcies a una interacció amb el món empresarial que ha desembocat en cursos com el de Procés de Fabricació Ceràmica, Capacitació per a la Col·locació de Revestiments amb Taulells Ceràmics de Gran Format o el Curs de Gestió Logística i Magatzem. Amb aquesta formació duta a terme a través de l’ITC, PROALSO i altres associacions d’especialistes, ixen preparats els candidats idonis per a les necessitats de la indústria local, amb una inserció del 100%.

Finalment, en la promoció de l’ocupació, l’Ajuntament d’Onda ha desenvolupat una línia de suport als emprenedors a través d’Onda Innova, que ofereix ajudes a fons perdut per a projectes que presenten un caràcter innovador i que a més tinguen un pla de viabilitat. En definitiva, Huguet explica que “volem apostar per la nostra gent i, encara que sabem que les competències dels consistoris són limitades en aquest aspecte, hem de posar totes les eines possibles i comptar amb la col·laboració de tots els agents socials per a revertir una situació que quan arribem al govern local era molt pitjor del que és en l’actualitat. Posarem tota la nostra obstinació en què continue millorant”.

COMPARTIR