Ortells commemora els 25 anys de l’incendi a la població

369

Avui la població d’Ortells ha commemorat el 25 aniversari de l’incendi més gran que ha afectat la comarca dels Ports en la història. D’aquesta manera, durant la jornada s’han organitzat diferents activitats per a recordar aquestos dies tan durs de l’any 1994, així com la solidaritat, unió i suport dels veïns i veïnes de la població, els quals es van refugiar a l’església. Així, aquest matí l’ajuntament ha col·locat una placa en record d’aquest incident.
La regidora delegada d’Ortells, Malú Blasco, ha destacat que “aquesta jornada és molt important per a recordar la germanor que es va produir durant aquest devastador incendi a Ortells”. L’edil ha explicat que “s’ha col·locat una placa commemorativa al placet de l’església on es van refugiar els i les habitants de la població”. Malú ha comentat que “també hem pogut veure una mostra dels equips que utilitzen els bombers voluntaris del parc de Morella-Els Ports”.
Cal recordar que l’incendi del 94 va afectar diferents poblacions de la comarca dels Ports com Todolella, Forcall, Villores, Palanques, Sorita, Ortells, Xiva i Morella. L’incendi va devastar 10.000 hectàrees i va cremar gran quantitat d’explotacions agrícoles i ramaderes.

COMPARTIR