Peníscola presenta la Casa de Andalucía de la població

624

Peníscola ha presentat aquest matí als mitjans la seua Casa d’Andalusia, la nova entitat amb vocació de divulgació de la cultura andalusa en la localitat. El seu President, Juan López, ha estat abrigallat per part de la seua Junta directiva, així com per l’alcalde de la ciutat, Andrés Martínez, i la *edila de Cultura i Participació Ciutadana, Raquel París.

En paraules del seu propi President, “el nostre objectiu és donar a conéixer no solament l’Andalusia de pandereta i castanyoles, sinó divulgar la cultura en totes les seues versions, la gastronomia i la idiosincràsia del poble andalús”; així, ha avançat una ambiciosa programació per a l’any vinent que inclourà jornades gastronòmiques. Les activitats programades donaran començament aquest mateix dissabte, amb la presentació oficial de la Casa d’Andalusia en l’Edifici Sociocultural,a partir de les 19,30h, que arrancarà amb l’himne de la regió a càrrec de María Ángeles Torres, així com un recital poètic sobre les 8 províncies andaluses, a més d’una mostra de música i ball regional.

López ha confirmat la participació de representants d’altres Cases d’Andalusia de municipis propers, com Benicarló, que testifica la voluntat de treballar de forma conjunta a la comarca. L’alcalde ha felicitat la nova entitat i agraït el seu “afecte, il·lusió i responsabilitat”, reconeixent el “privilegi” que suposa per al municipi comptar amb noves entitats “que dinamitzar i enriqueixen l’activitat cultural en el municipi”.

COMPARTIR