Projectes per a millorar la seguretat vial i l’accessibilitat lideren els pressupostos participatius d’Almassora

750

L’Ajuntament d’Almassora obri hui dilluns el termini per a votar els projectes que conformen els pressupostos participatius i que coparan 200.000 euros del capítol d’inversions dels comptes del 2019. Totes les propostes arreplegades parteixen de les aportacions realitzades per la ciutadania i podran votar-se tant presencialment com mtijançant la pàgina web i l’App municipals.

Les inversions relacionades amb l’accessibilitat de les voreres lideren la llista, en la qual es proposen millores en el carrer Sant Frederic i en l’avinguda Castelló. També en aquest punt, i a proposta dels veïns i veïnes, s’obri la possibilitat d’asfaltar el ferm. Pel que fa a la seguretat vial, Almassora planteja aplicar mesures per a millorar-la en els camins Catalans i Om Blanc, dos de les principals vies de comunicació del districte marítim.

Quant als espais a l’aire lliure, aquests pressupostos inclouen la instal·lació de noves fonts d’aigua en parcs i jardins del conjunt del municipi, una proposta que també va plantejar l’alumnat que va assistir al ple infantil i per a la qual l’Ajuntament sondejarà ara l’opinió de la ciutadania. Finalment, les veïnes i veïns d’Almassora també poden votar per la creació d’una nova zona multiesportiva a l’aire lliure en la qual es puguen practicar diferents disciplines.

La regidora de Participació Ciutadana. Susanna Nicolau, ha animat els residents a Almassora a votar en aquesta edició d’una comptes en les quals “hem apostat per incloure projectes ciutadans que arriben al major nombre de persones possible, que generen benefici social i, sobretot, que estiguen distribuïts per tot el municipi”. En aquesta mateixa línia s’ha manifestat el responsable d’Hisenda, Santiago Agustí, qui ha recordat que “200.000 euros són una percentatge important de la inversions que realitzarà l’equip de govern el pròxim any i confiem en la ciutadania per a administrar-los”.

Després de la reunió en la qual la la comissió de valoració va estudiar fins a 37 idees, el consistori llança aquesta llista de propostes que la ciutadania podrà votar fins el 14 d’octubre. Igual que en anteriors ocasions, les almassorines i els almassorins hauran de puntuar els projectes segons de la importància, tot considerant que el número 1 indica major prioritat.

Les regidories de Participació Ciutadana i Hisenda han editat un miler de paperetes, que es distribuiran al costat de les urnes d’aquests pressupostos en nou instal·lacions municipals. La casa consistorial, la biblioteca, la piscina coberta, la Casa de la Música i l’Ateneu Jove seran punts de votació al nucli urbà, així com els centres socials de Fátima, Corell i Sant Felip. Al districte marítim, els residents podran acostar-se fins a la reguarda de la Policia Local per a participar.

En el terreny digital, la ciutadania podrà votar en l’apartat de Pressupostos Participatius de la pàgina web www.almassora.es. L’aplicació mòbil de l’Ajuntament d’Almassora, de descàrrega gratuïta tant per a Android com per a IOS, també permetrà votar aquesta llista de propostes que definiran les inversions municipals de 2019.

COMPARTIR