Promoció Econòmica aposta per les noves tecnologies per a dinamitzar l’activitat de les empreses de la província

479

El diputat provincial de Promoció Econòmica, Ocupació i Internacionalització, Pau Ferrando, ha estat present durant el dia d’avui en diversos esdeveniments patrocinats per la institució provincial dedicats a l’aplicació de les noves tecnologies a la iniciativa empresarial. Aquestes són, segons Ferrando, «la mostra palpable de l’interés de la nostra àrea per seguir apostant en aquest sector dinamitzador de l’activitat econòmica a les comarques de Castelló».

Durant el matí, el diputat provincial ha participat de l’acte inaugural del «Fòrum Nacional d’Innovació» dedicat al big data i la intel•ligència artificial organitzat per la fundació Globalis i que ha tingut lloc al Teatre Els XIII de Vila-Real. Al migdia, Ferrando ha acudit al centre CEDES de Sogorb per visitar l’alumnat del programa de Formació EMP-POEJ sobre emprenedoria i comerç en línia dedicat a joves menors de 30 anys i impulsat per l’àrea de Promoció Econòmica de la institució provincial.

Seguidament, en el mateix recinte, Ferrando ha intervingut en la cloenda de la jornada Hackathon en Ruta, el workshop liderat per la Diputació de Castelló que té com a objectiu congregar professionals i especialistes per compartir i transmetre coneixements sobre la implantació transversal de la tecnologia per a la consecució efectiva dels objectius de negocis privats i institucions públiques. Al respecte, el diputat de Promoció Econòmica ha assenyalat que «les noves tecnologies de la informació i de la comunicació (les TIC) són la ferramenta idònia per salvar l’orografia de la nostra zona i projectar el talent de les nostres comarques d’interior al mateix nivell que el dels nuclis de costa. Per això, des de la nostra àrea tenim clar que volem seguir apostant per aproximar la innovació tecnològica a l’empresariat d’arreu de la província».

Finalment, aquesta vesprada Ferrando ha assistit a la conferència de l’experta en inno-lideratge, Silvia Leal, titulada «Tsunami digital, del repte a l’oportunitat». Aquesta és una acció de divulgació de la innovació organitzada pel Parc Científic i Tecnològic de la Universitat Jaume I (Espaitec) que forma part del programa de creixement empresarial Castelló Global Program, patrocinat per la Diputació de Castelló. La sessió ha congregat empresariat, professorat, estudiantat universitari i professionals de tots els àmbits interessats a conéixer consells pràctics per a avançar cap a un nou model social i econòmic.

COMPARTIR