Prop de 800 persones participen en la XXI edició de la Volta als Ermites de Borriana

  1546

  La tradicional Volta als Ermites de Borriana ha tornat a demostrar la devoció que els veïns i veïnes de la ciutat tenen per aquesta cita, ja que segons l’organització, després del recompte d’inscripcions i repartiment de samarretes, prop de 800 les persones participants s’han donat cita per a prendre l’eixida.

  La ruta de les ermites és una iniciativa cultural i esportiva que cada any organitza la falla Don Bosco amb el patrocini de l’Ajuntament de Borriana, en la qual també han participat, un any més, l’alcaldessa, Maria Josep Safont, i regidors i regidores del Consistori com, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres , Elena Pastor i Julia López.

  L’alcaldessa, poc abans d’iniciar el recorregut, ha destacat que la Volta als Ermites s’ha convertit en “un referent, una cita pràcticament ineludible per als i les burrianencs” i ha manifestat que després de més de dues dècades està molt assentada en la capital de la Plana Baixa, i s’ha sigut, fins i tot, “un motiu d’inspiració per a altres esdeveniments d’aquest tipus que en els últims anys han sorgit en localitats veïnes”.

  També ha mostrat la seua satisfacció per l’elevada participació “en una activitat que combina a la perfecció l’exercici físic i els hàbits de vida saludable amb el coneixement del nostre patrimoni repartit pel terme municipal, en el qual l’Ajuntament sempre col·labora i fa tot el possible per a facilitar la seua organització”.

  *Safont ha subratllat la importància de la *Volta als *Ermites en “la promoció i revaloració del patrimoni cultural de Borriana a partir de la creació d’un circuit que enllaça les ermites del terme municipal”, i ha recordat que està declarada itinerari d’interés turístic local de la Comunitat Valenciana.

  Ja des de l’inici, i després d’un complet desdejuni amb xocolate i fartons, centenars de persones han pogut gaudir de la ruta al ritme amb el qual es desenvolupa la Volta als Ermites, amb un total de 25 quilòmetres de trajecte entre camins de tarongers i la mar, que permet recórrer el patrimoni cultural de Borriana i el seu entorn natural, en un circuit que agrupa les 6 ermites disperses en l’acabe municipal.

  Així, després de passar per l’ermita de Sant Blai, encara dins de la ciutat, les persones participants han iniciat el camí que porta fins a l’ermita de Santa Bàrbara, on l’organització oferia un complet esmorzar per a recuperar les forces.

  Més tard, la Volta dels Ermites s’ha dirigit cap al Clot de la Mare de Déu, passant prop de l’ermita de Sant Gregori, per a arribar a l’ermita de la Mare de Déu de la Misericòrdia, on una vegada més s’ha pogut reposar forces gràcies a les begudes i refrigeris que enguany s’han repartit en totes i cadascuna de les parades del trajecte.

  Després de recórrer tot el paratge del Clot i travessar les carreteres del Grau i del Port per Novenes de Calatrava, la Volta aconsegueix la zona sud del terme municipal per a visitar l’ermita del Ecce Homo i, finalment, la de la Sagrada Família a les Alqueries del Ferrer, última parada abans de la volta al nucli urbà i de l’aplaudiment final enfront del col·legi Salesians amb el qual molts i moltes de les participants han finalitzat el recorregut sis hores, o més, després del seu inici.

  COMPARTIR