Quins artistes actuaran aquest estiu 2021 a Castelló?

907

A poc més de dos mesos perquè comence l’estiu, Castelló -i més concretament Benicàssim- es reconstitueix com a epicentre de grans festivals per a tots els gustos. Macroesdeveniments que hauran d’adaptar-se a la pandèmia de la COVID però sense renunciar a la qualitat en els cartells. I és que les empreses organitzadores ja comencen a donar a conéixer quins artistes actuaran a Castelló aquest estiu 2021 plagat de concerts.

Els i les artistes nacionals seran protagonistes d’aquests esdeveniments. El primer a anunciar la seua celebració amb un concepte nou de festival és el Luce Benicàssim, organitzat per l’empresa The Music Republic, que gestiona el Festival Internacional de Benicàssim (FIB). En aquest cas, les entrades ja estan a la venda per a veure a Iván Ferreiro, Viva Suecia i Cariño, Aitana, IZAL, Vanesa Martín, Pablo López, Raphael, Mónica Naranjo, Nathy Peluso i Rozalén.

Per part seua, en Mar de Sons, que enguany passa del Grau a Benicàssim, ja estan confirmats David Otero, Dani Fernández, Álvaro de Luna, Marlon, Omar Montes, Ana Mena, Taburete, Ana Torroja, els ‘triunfitos’ Alba Reche, Agoney, Nia Correia, Noelia Franco i Hugo Cobo, Estopa, Beret i Antonio Orozco. Per al públic infantil, també Pica Pica.

Peñíscola from Stage aquesta edició promet ser més especial per la volta als escenaris i a més dels monòlegs de Martita de Graná o Susi Caramelo, també acollirà al violinista Ara Malikian, Zoo, Loquillo i el grup que tant està triomfant en els últims mesos, Stay Homas.

El que queda pendent de més detalls és la novetat de la capital de la Plana, el SOM (Summer of Music) Festival Castelló. Va ser ahir quan l’ajuntament va donar a conéixer la iniciativa que pretén també portar al Grau a artistes nacionals i internacionals al juliol i agost, així com locals, amb l’objectiu d’”obrir el port a la ciutat i situar a PortCastelló en el mapa de l’oci i el turisme”, en paraules del president de l’Autoritat Portuària, Rafa Simó.

I com no, l’Arenal Sound. The Music Republic, organitzadora del festival de Borriana, cerca també una alternativa similar al Luce per a poder adaptar la seua proposta a l’actual situació de la pandèmia, però encara no s’han donat a conéixer els detalls de manera oficial.

Divendres passat, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, va anunciar que dins del pla de “desescalada prudent” amb el qual treballa el Consell, l’objectiu és que aquest estiu puga celebrar-se “el màxim de festivals musicals i culturals” amb les restriccions pertinents. El pròxim anunci de restriccions en la Comunitat Valenciana serà aquest dissabte 8, jornada prèvia a la fi de l’estat d’alarma, encara que es desconeix si hi haurà informació específica sobre aquests esdeveniments.

Segons la normativa actual, els esdeveniments que puguen implicar aglomeració de persones ha de respectar un aforament màxim del 75% en exteriors i de 1.000 persones, amb distància entre seients d’1,5 metres, entrades i eixides escalonades i sense que siga possible fumar ni menjar ni beure (excepte aigua) fóra de la zona de restauració.

COMPARTIR