Ruth Sanz presenta el llibre ‘Carolina i els valents’, d’Anna Casanovas, guardonat per Lletres del Mediterrani

1097

La diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha presentat aquesta vesprada el llibre ‘Carolina i els valents’, de l’escriptora catalana Anna Casanovas, guardonada pel certamen literari de la Diputació de Castelló ‘Lletres del Mediterrani’.

L’acte s’ha celebrat en la llibreria Argot de Castelló, on l’autora ha desgranat una història que va rebre el premi en l’apartat de novel·la romàntica.

Anna Casanovas retrata l’època en la qual els Beatles van actuar a Espanya… Però també retrata la història d’un xic i una xica que es van conéixer en aquesta mateixa ciutat que aquesta nit ens acull, una nit de 1963. Ella, Carolina, podia anar on volguera, aconseguir el que desitjara i arribar tan lluny com la seua intel·ligència, la seua personalitat i el seu talent la portaren. Ell, Lluís, estava atrapat en un país on tindre idees podia acabar amb tot. Però es van conéixer i no van voler rendir-se.

I és la història d’una xica, de Cata, que el nadal del 2017 decideix descobrir la veritat sobre la seua família, i la d’un periodista, Miguel, que ja no cree en res fins que una vella cançó de Carolina i els valents li recorda que hi ha idees per les quals val la pena viure, respirar i estimar. Perquè tal vegada l’única manera d’entendre el present és recuperant el nostre passat…

Els guardonats en 2019 al costat d’Anna Casanovas han sigut Fernando Martínez Laínez, en novel·la històrica, per “El cant de la pardala”; Marin Ledun, en el gènere de novel·la negra, per “Descansar o ser lliure”, i Marta Robles, que amb la seua obra “La xica a la qual no vas saber estimar” ha aconseguit el premi de narrativa.

COMPARTIR