Suma formarà als seus treballadors en tecnologia Blockchain per a generar més eficiència, qualitat i transparència

820

Suma Gestió Tributària formarà als seus treballadors en la tecnologia Blockchain mitjançant un curs pràctic que la Universitat d’Alacant impartirà a partir de setembre, a través del grup BAES (Blockchain Lab de l’Institut d’Economia Internacional de la Universitat d’Alacant).

Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia marcada per SUMA que persegueix explorar i testar, a través de SumaInnova, la seua Divisió d’Innovació, noves tecnologies per a la seua aplicació en l’àmbit tributari a fi de ser més transparents, fer més eficients els processos i potenciar la qualitat dels serveis.

SumaInnova és la divisió encarregada de gestionar nous projectes relacionats amb l’economia digital i tecnologies com el Big Data, la Intel·ligència Artificial o el Blockchain, entre unes altres, a través del seu SandBox i el seu LabTec. Com ha destacat el diputat d’Hisenda, Alejandro Morant, “les administracions Públiques han d’innovar contínuament per a adaptar-se als canvis de l’entorn i estar a l’avantguarda dels avanços tecnològics per a millorar la qualitat en el servei que presten als ciutadans, a més de ser més eficients i generar estalvi en la gestió. Summa és un exemple d’això i s’ha convertit en el referent com a organisme tributari pioner en innovació amb uns excel·lents resultats”.

La realització d’aquest curs, dirigit al personal de diferents àrees de l’organisme seguint la metodologia de col·laboració transversal i treball en equip de SUMA, permetrà millorar el coneixement de la tecnologia Blockchain i determinar les seues possibles aplicacions directes sobre l’activitat de Suma.

D’altra banda, el curs s’impartirà a través de BAES, que aglutina a un conjunt multidisciplinari d’investigadors, juristes, economistes i enginyers de diferents universitats, així com despatxos d’advocats de prestigi, entre uns altres, centrats en el desenvolupament de la tecnologia Blockchain en l’àmbit de l’administració pública i de l’empresa privada.

El mes de juliol passat es va realitzar un ThinkTank en SumaInnova coordinat per la professora de la UA i directora del grup BAES, Mari Carmen Pastor, amb la participació d’experts i empleats de SUMA, on es van plantejar diferents idees i aplicacions concretes del Blockchain a l’activitat tributària.

En aquest curs de formació, com a exercici pràctic, es desenvoluparà un projecte basat en la informació del padró de vehicles i del pagament de l’impost municipal (IVTM) per a permetre la traçabilitat de les possibles sancions de trànsit associades als vehicles inclosos en la mostra, amb l’objectiu de generar més transparència i eficiència.

La tecnologia Blockchain ha irromput en l’escenari actual i és considerada per la gran majoria dels experts com la pròxima tecnologia disruptiva en un amplísimo àmbit d’aplicacions, oferint la descentralització i desintermediación de la gestió de la informació, mitjançant la digitalització d’actius i la creació del que es coneix com la internet del valor.
Posicionant-se com a administració pública pionera en l’exploració de tecnologies disruptivas al servei de la societat, SUMA va celebrar el mes de maig passat el Fòrum Internacional de Blockchain, que va reunir els principals experts nacionals i internacionals i va congregar a més de 500 assistents.

COMPARTIR