Trànsit informa de les restriccions a la circulacio durant les Falles

1700

Amb motiu de la festa gran de València, es restringeix la circulació en tota la zona interior del perímetre format per la marginal dreta del jardí del Túria –des del pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça d’Amèrica- i les Grans Vies, incloent-hi plaça d’Espanya i els passos inferiors de Petxina. Esta restricció serà des del 16 de març a les 15 hores fins al dia 20 a les 4 h de la matinada. A més, des del Centre de Gestió de Trànsit de l’Ajuntament de València s’han recomanat una sèrie d’estacionaments fora dels perímetres restringits al trànsit.

Esta restricció al trànsit de vehicles no afectarà la circulació d’autobusos urbans, taxis, vehicles de servici públic, vehicles oficials autoritzats, vehicles d’emergències i residents. A més, quan les necessitats de mobilitat així ho aconsellen, es podrà restringir el trànsit a l’interior de l’anell delimitat per les avingudes de Pérez Galdós, Giorgeta i Peris i Valero, així com el pas inferior de Pius XII.

Des del Centre de Gestió de Trànsit s’han recomanat uns estacionaments fora d’eixos perímetres restringits a la circulació i prop dels accessos principals a la ciutat i de les parades tant d’EMT València com de Metrovalencia, per facilitar així la mobilitat dels visitants a través del transport públic de la ciutat.

Si s’accedeix des de la carretera de Castelló o Barcelona (V-21), es recomana deixar el vehicle en la zona del Campus de Tarongers i de la Universitat Politècnica de València. No obstant això, també hi ha l’opció d’estacionar al pàrquing Martí Grajales-Mercat del Cabanyal (proper a l’estació del Cabanyal), al de J.J. Dómine (a la plaça de l’Armada Espanyola amb l’avinguda del Port), al de Viñes (a Eugènia Viñes amb el passeig de Neptú) o al de Veles e Vents, i d’ací desplaçar-se amb metro des de la parada de Serrería o amb EMT. Altres aparcaments possibles són el del Primat Reig amb l’avinguda de Catalunya; el de Xile amb l’avinguda d’Aragó o el de Severo Ochoa proper als Jardins dels Vivers, tot i que solen ocupar-se amb major rapidesa.

Si l’accés a la ciutat es fa des d’Alacant i Pista de Silla, per la V-31, el millor serà deixar el vehicle a l’entorn de l’avinguda dels Germans Maristes i d’Antonio Ferrandis. Per altra banda, hi ha l’opció del pàrquing del Dr. Waksman –molt proper a la plaça de Manuel Sanchis Guarner i a Russafa-, tot i que també se sol ocupar amb rapidesa.

Des de la A-3, la zona habilitada és la que envolta Tres Forques, Tres Creus i Campos Crespo. El pàrquing disponible és el de l’Hospital General, a l’avinguda de Tres Creus.

Mentre que des de la Pista d’Ademús, per la CV-35, és recomanable la zona entre l’avinguda del Mestre Rodrigo, avinguda de Burjassot i els carrers de Menéndez Pidal i de Tirso de Molina. Pel que fa als pàrquings, hi ha el de Godelleta-Pius XII i també a Pio Baroja es troba el pàrquing del parc de Capçalera.Qüestions d’interés

Pel que fa a l’estacionament, el Centre de Gestió de Trànsit també ha recordat que es suprimeix el servici d’estacionament regulat amb limitació horària (ORA) des de les 9 hores del dia 12 fins a les 9 h del dia 20. A més, Metrovalencia disposa de 22 parades que compten amb places d’estacionament gratuïtes per poder combinar cotxe i metro, que es poden consultar a la següent pàgina web: http://www.metrovalencia.es/wordpress_vl/?page_id=233.

Al mateix temps, Trànsit ha indicat que el pas inferior de Germanies romandrà tancat per als vianants, per qüestions de seguretat, de les 19 hores a les 2 h del 15 al 19 de març. Les parades de metro de Xàtiva i Colón romandran tancades, també per qüestions de seguretat, de 12.30 a 14.30 h, del 16 al 19 de març. En eixe sentit, les parades alternatives són Alameda, Plaça d’Espanya, Bailén o Àngel Guimerà. A més, s’ha de tindre en compte que la parada de metro Alameda tancarà temporalment les seues portes dues hores abans dels focs artificials

COMPARTIR