Turisme presenta la marca ‘Castelló Gastronòmic’

699

‘Arrocito de Castelló’, arròs a banda amb all i oli, coca de tomàquet i pastís de moniato deconstruïts, olleta de la Plana, ximos de Castelló, sardina de bota amb ou i pebrots… I així fins a 12 plats típics per a potenciar la marca Castelló Gastronòmic i promocionar la gastronomia local com a reclam turístic. L’alcaldessa, Amparo Marco, i la regidora de Turisme, Patricia Puerta, han presentat hui, coincidint amb el Dia Internacional de la Paella, la marca ‘Castelló Gastronòmic’ i la nova campanya de promoció del ‘Arrocito de Castelló’ i els productes autòctons, que inclou un bufet temàtic amb 12 plats típics que se celebrarà a Madrid el proper 18 d’octubre.

Els xefs Miguel Barrera, de Cal Paradís, amb estrella Michelin i dos sols Repsol; Adrián Merenciano, del restaurant Flote; Fernando Molina, de La Cuina de Fernando; Cesáreo Martí, del restaurant Casa Lola i Álex Vega, de l’Hotel Intur Palacio San Martín cuinaran 12 plats típics de la cuina castellonenca. La coca de tomàquet i el pastís de moniato tradicionals, l’amanida de tomàquet de l’horta amb tonyina acompanyada de rosquilletes, torraeta d’anxoves, pilotes de frare i la coca mal feta completen el mapa gastronòmic d’aquests bufets temàtics.
Marco s’ha mostrat convençuda que “la gastronomia i els productes de Castelló són garantia de qualitat, sabor i sensacions pel que continuarem treballant per difondre la nostra cuina i per convertir-nos en un referent en el turisme gastronòmic”. Aquesta acció se suma a altres anteriors com la convocatòria del primer concurs internacional ‘Arrocito de Castelló’, celebrat el passat mes de maig al passeig Bonavista del Grau.

Patricia Puerta ha explicat que aquesta campanya de promoció de la marca Castelló Gastronòmic està dirigida a premsa especialitzada en gastronomia i turisme gastronòmic tant a nivell provincial, autonòmic, nacional i internacional. “Aquesta iniciativa té com a objectiu generar coneixement i notorietat dels valors gastronòmics que permeten singularitzar l’oferta de Castelló i del Grau”, ha afegit.

El Patronat Municipal de Turisme reunirà el dijous 18 d’octubre a Madrid a periodistes, bloggers, influencers gastronòmics, professionals de la cuina, del vi i de la restauració a través d’un càtering i tasts de productes de Castelló com a referent potencial en el sector de la gastronomia, ja que es mostrarà les últimes tendències, el producte de la zona i es posarà en sintonia als cuiners més rellevants de la província de Castelló que compartiran la seva experiència amb un públic exclusivament professional.

En aquest esdeveniment gastronòmic, que acollirà l’Hotel Intur Palacio de Sant Martí, se servirà un bufet temàtic preparat pels xefs castellonencs amb els plats típics de Castelló a més de distribuir material promocional i una cistella amb productes autòctons.

COMPARTIR