UBE Corporation i Almassora plantaràn arbres autòctons a la platja

1197

L’Ajuntament d’Almassora i UBE Corporation Europe ultimen els detalls de la nova iniciativa conjunta, la qual tindrà, en aquesta ocasió, caràcter mediambiental i permetrà crear una zona de vegetació autòctona en la platja de Benafelí. Una quarentena de tamarius seran plantats en aquest punt del litoral almassorí a fi de “crear un àrea d’ombra, sota la qual instal·larem una estructura de fusta que servirà com a punt de lectura i relaxació i a la qual anomenarem ‘Espai Mestral’”, ha avançat l’edil de Platges, Amaya Gómez.

Així doncs, el pròxim 25 de febrer, treballadors voluntaris de l’empresa, acompanyats de les seues famílies, col·laboraran amb el personal tècnic especialista per a fer realitat aquest projecte. Aquesta és una acció promoguda per la direcció del Grup UBE, alineada amb les polítiques corporatives de Japó que es basen a viure i prosperar junts en harmonia, amb l’entorn i amb la comunitat.

Gómez ha agraït “la implicació d’UBE a millorar la platja d’Almassora” i ha recordat que aquest ‘Espai Mestral’ portarà “vegetació, ombra i una zona de descans a un punt de la costa en el qual no disposem de cap infraestructura sobre l’arena”. L’edil ha apuntat que “a més de millorar la imatge del litoral, oferirem servei als banyistes i ho farem amb recursos naturals i propis d’aquesta zona”.

Abans de la plantació, l’Ajuntament d’Almassora condicionarà l’espai mitjançant la retirada de graves i l’excavació de rases. En els orificis s’introduirà terra de cultiu que permeta el correcte creixement dels arbres, els quals tindran prop d’un metre d’altura inicialment.

Cal assenyalar que aquesta espècie vegetal típica del litoral mediterrani pot trobar-se en el paisatge protegit de Les Goles, on hi ha arbres que superen els tres metres d’altura. Els tamarius tenen un ritme de creixement mitjà i aconsegueixen el seu punt de desenvolupament màxim entre els 15 i els 25 anys.

Entre els projectes que UBE Corporation Europe i l’equip de govern han promogut en els últims anys destaca la creació de refugis per a ratapinyades a fi de combatre la proliferació de mosquits, un programa gràcies al qual es va detectar una espècie de quiròpter en perill d’extinció. Recentment, la companyia ha patrocinat el II Certamen de Foment de l’Esperit Emprenedor, a través del qual centenars d’estudiants han après a desenvolupar productes innovadors i plans de negoci.

COMPARTIR