Un restaurant d’Artana guanya el premi al millor ‘arrocito de Castelló’

1509

El concurs ‘Arrocito de Castelló’ ha acomplit totes les seues expectatives. Vint cuiners acompanyats dels seus ajudants s’han reunit per retre homenatge al que ha sigut el protagonista de la jornada: l’arròs. Però no sols això, també el llagostí, el sepionet de la punxa, el rap i les carxofes han tingut un paper essencial en aquest dia en el que el Grao de Castelló s’ha plenat del flaire dels productes autòctons de la província.

Paelles al foc, la llenya preparada i una recepta en comú, això és el que necessitaven els aspirants a preparar la millor versió d’aquest ‘Arrocito de Castelló’, però sols un d’ells podia guanyar. Així doncs, el restaurant que s’ha emportat el primer premi ha sigut el Chato Gastrobar, d’Artana. En segon lloc ha quedat el restaurant La Mar Salà, de Cullera, i per últim, la tercera posició ha sigut per a Los Arroces de Guillermo, de Ciudad Real.

El principal objectiu d’aquest concurs era el de posar en valor la gastronomia castellonenca, donar-li un nou impuls als ingredients creant una recepta capaç de recollir l’essència d’aquests productes tan de Castelló. Així ho va explicar la regidora de Turisme, Patricia Puerta, qui ha format part del selecte jurat que ha escollit els guanyadors de la primera edició del concurs.
L’alcaldessa, Amparo Marco, també ha estat present i ha valorat la qualitat de les propostes presentades a concurs. “La gastronomia és un element representatiu de la cultura popular de Castelló i el Govern municipal l’està posant en valor com un gran atractiu turístic”, ha afirmat.

Baix el sol del Grao i amb una lleugera brisa que ha sigut la causant d’algun que altre imprevist, el concurs internacional ‘Arrocito de Castelló’ s’ha convertit en l’excusa perfecta per a aquells amants de l’arròs que han volgut apropar-se i tastar un platet elaborat per xefs de primera.

A més de la regidora de Turisme, el jurat encarregat de valorar les receptes també ha comptat amb el xef Miguel Barrera i altres 7 xefs avalats amb estrelles Michelin i soles Repsol. Barrera va explicar a la presentació del certamen la importància que tenia posar en valor “eixos ingredients que ens dóna la nostra llotja i la nostra horta”, repte que els cuiners i cuineres participants han superat amb bona nota.

Per acabar, els cuiners han pujat d’un en un a l’escenari per a arreplegar els seus diplomes corresponents i s’ha donat a conèixer la deliberació del jurat, donant per finalitzada la primera edició d’un concurs en el qual la gastronomia de Castelló ha sigut el vertader premi.

COMPARTIR