Una delegació d’Alacant viatjarà fins Shenzhen per impulsar la inversió xinesa a la provincia

1240

El president del Govern Provincial, Cèsar Sánchez, ha firmat este matí un conveni de col·laboració amb el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, per a impulsar la presència d’una delegació alacantina en Xina que s’encarregue d’afavorir la implementació de projectes de caràcter econòmic, cultural, turístic i acadèmic amb el país asiàtic.

L’estratègia d’este acord, que es formalitzarà també esta vesprada amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx, se centra a assistir al ‘Trobada Internacional d’Inversió Vial i Cooperació per a països estrangers‘ que se celebrarà del 14 al 20 de gener en la ciutat de Shenzhen. Allí la comitiva provincial presentarà, entre altres iniciatives, el projecte de Zona Franca amb la finalitat de demanar possibles empreses inversores que se sumixen a este estratègic pla de desenrotllament.

Sánchez, el qual ha recordat que esta acció és fruit de les reunions prèvies mantingudes amb la Cambra d’Inversors de Shenzhen a finals del passat any, ha manifestat que “Xina és un dels mercats amb major índex de creixement i amb un potencial econòmic enorme, motiu pel qual hem de fixar les nostres estratègies en ell i enfortir les nostres relacions per l’important impacte empresarial, turístic i cultural que suposa”.

La presència de la comitiva alacantina en estes jornades internacionals permetrà agilitzar els fluxos d’intercanvi entre la província i el gegant asiàtic, no sols en l’àmbit econòmic, sinó també cultural, amb la posada en valor del patrimoni arqueològic alacantí en Xina, o idiomàtic, amb l’arribada a les universitats alacantines d’estudiants procedents del país asiàtic per a l’aprenentatge de la llengua espanyola.

Així mateix, l’estada alacantina permetrà també ensenyar el model turístic d’èxit de la Costa Blanca o l’innovador procés de transformació de la província en un territori intel·ligent.

La Diputació d’Alacant ha propiciat l’impuls d’esta acció amb què es reforça la col·laboració institucional amb la Universitat de Shenzhen per a dinamitzar l’intercanvi d’experiències i coneixements. D’esta manera, a través del programa MIT-Xina es connectaran estudiants i docents del país a la indústria, innovació i investigació del territori.

COMPARTIR