Una delegació local promociona en Setè el gran esdeveniment mariner de ‘Escala a Castelló’

1897

Una delegació de Castelló, encapçalada per l’alcaldessa, Amparo Marco, està promocionant en Setè (França) l’organització del festival marítim ‘Escala a Castelló’, que acollirà el Grau entre el 5 i el 8 d’abril. Castelló ha segellat una aliança estratègica amb la ciutat francesa per a replicar en les costes castellonenca la reeixida iniciativa que cada dos anys se celebra en la ciutat gal·la; l’any passat va atraure a quasi 300.000 visitants.

Marco ha participat en la desfilada celebrada aquest matí en Setè i ha intervingut en un acte públic en el qual ha animat als assistents a desplaçar-se fins a Castelló la setmana que ve per a gaudir de la primera edició de l’Escala i conèixer d’a prop totes les possibilitats que oferirà la ciutat, tant des del punt de vista turístic com a gastronòmic i cultural. L’alcaldessa ha estat acompanyada del president de Port Castelló, Francisco Toledo, i la presidenta del Patronat Municipal de Turisme, Patricia Puerta.

“L’Ajuntament de Castelló vol que ‘Escala a Castelló’ siga una oportunitat perquè es conega i es gausdisca la ciutat. Estem orgullosos de ser una ciutat que mira al mar i volem que aquest gran esdeveniment ens connecte encara més amb la cultura marítima”, ha afirmat. “El port de Castelló espera l’arribada dels navilis històrics i per a açò hem organitzat un programa d’animació de la ciutat per a viure la gran festa del mar”.

La promoció turística de la ciutat de Castelló en Setè ha tingut com a protagonista l’arròs i la cultura local. Des del Patronat Municipal de Turisme s’ha organitzat una mostra de la gastronomia castellonenques per als equips organitzadors i col·laboradors de ‘Escale a Setè’ (arròs del senyoret, arròs negre i fideuà) per a 300 persones. D’altra banda, el grup Illes Columbretes, del Grau, exhibirà un repertori del millor folklore castellonenc en la ciutat francesa durant quatre dies.
Amparo Marco ha aprofitat l’ocasió per a mantenir una trobada amb la presidenta de la regió de l’Occitània francesa, l’alcalde de Setè i amb el president del port, així com amb els capitans de navilis que visitaran Castelló, com el Galeón, el Shtandart i la Nao Victoria. La idea plantejada per l’alcaldessa de Castelló és que la capital de la Plana organitze de forma biennal un festival d’aquestes característiques en col•laboració amb la ciutat de Setè.

COMPARTIR