Una trobada interdisciplinària reuneix en Las Naves l’ecosistema tecnològic de la Comunitat Valenciana

453

Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, acollirà dissabte que ve, 11 de maig, una trobada, gratuïta i d’accés lliure, en què professionals del desenvolupament de software compartiran els seus coneixements i experiències amb estudiants i membres de la comunitat tecnològica interessats a millorar les seues habilitats.

El regidor d’Innovació, Roberto Jaramillo, ha ressaltat la importància d’esta trobada «que, per una part, fomenta sinergies i ajuda a informar sobre tecnologies emergents que poden ser d’utilitat a la ciutadania, com el software lliure, la tecnologia ètica o la intel·ligència artificial en l’agricultura i, per una altra, poden apoderar totes les persones per a fer front a amenaces de ciberseguretat o privacitat».

El VLCTechFest és una jornada per a descobrir, connectar i compartir en un format de conferència amb diverses ponències simultànies. Hi haurà xarrades de diferents temàtiques, amb temps per a preguntes i espai per al networking. Així, des de les 9:30 del matí fins a les 18:30 hores de la vesprada les persones assistents, tant professionals del sector com persones apassionades o aficionades de la tecnologia, podran assistir a xarrades sobre intel·ligència artificial en l’agricultura, realitat virtual i augmentada, videojocs diferents per a un públic divers, software lliure i tecnologia ètica, enginyeria del caos, programació i especulació financera, privacitat i intimitat, ciberseguretat i bretxa de gènere en les TIC.

Entre els ponents es troben membres de les comunitats ValenciaJS, PHP Valencia, Agile Levante, Associació GNU Linux Valencia, Hackerspace València o Women Techmakers Valencia. Enguany, com a novetat, hi haurà ponents de tota la Comunitat Valenciana i també hi haurà activitats per al públic infantil que podrà aprendre a programar amb Scratch, a navegar per internet de forma segura o construir un cotxe per a fer-hi carreres.

«Es tracta d’un festival on el focus està en la participació, per la qual cosa l’accés serà lliure fins a completar l’aforament. La primera edició de 2018, celebrada també al centre d’innovació Las Naves, va ser tot un èxit i més de cent setanta assistents van passar per VLCTechFest», ha explicat Jaramillo.

COMPARTIR