Unitat i solidaritat contra el Covid19. Dona suport a aquest manifest i firma

4698
manifiesto-unidad-solidaridad

Estem travessant una greu crisi sanitària. Des de fa ja més de cinc setmanes, el conjunt de la població complim les regles de confinament. Constantment rebem informació i notícies que ens omplin de preocupació i també de dolor. Hem d’eixir d’aquesta crisi més fortes, i per a això necessitem UNITAT i SOLIDARITAT.

UNITAT per a donar suport a les mesures d’emergència preses pel Govern per a afrontar aquesta crisi. És urgent reduir l’expansió de la pandèmia i contribuir a alleujar la important pressió que té el Sistema Públic de Salut i el conjunt dels seus professionals. Crear divisió amb interessos partidistes, generar faules i difamacions, mina la unitat i la moral, ens afebleix i rebaixa les defenses que necessita la nostra societat contra el virus.

UNITAT entre el poble de les diferents nacionalitats i regions del nostre país. Tothom patim l’emergència sanitària, però algunes comunitats amb més intensitat. L’única posició èticament admissible és la SOLIDARITAT entre totes les comunitats autònomes i, en la mesura en què les condicions ho permeten, ajudar a altres països.

UNITAT i SOLIDARITAT entre tots els sectors de la societat. Tant amb els més vulnerables (persones majors, dependents…) com amb els professionals de la Sanitat, que s’han convertit en el primer dic de contenció de la pandèmia. Però també amb tots els sectors que fan possible que el país no col·lapse, treballant en situacions de risc: el sector de l’alimentació, agricultors, ramaders… farmàcies, correus, professionals dels serveis socials, cures (remunerats o no), de la neteja, les forces de seguretat de l’Estat… Totes les iniciatives de suport a aquests sectors són un exemple a seguir que reforça la nostra capacitat com a societat per a guanyar al virus.

És el moment de fer front a l’emergència sanitària, que també és una crisi social i econòmica. Hem d’afrontar-la per a eixir més forts d’ella. Hem pogut veure com les retallades, especialment en Sanitat, la precarietat laboral i una economia molt dependent, ens fa més vulnerables. Per això les conseqüències d’aquesta crisi no poden recaure sobre els/as treballadors/as i els sectors populars,, que són els que estan fent que tirem avant.

És necessari REDISTRIBUIR LA RIQUESA i *reindustrializar el país amb criteris ecològics i socials:

Enfortir els serveis públics, revertint les retallades en Sanitat, Pensions, Serveis Socials, Educació, Igualtat, Cultura i Ciència, que han demostrat ser vertaders pilars de les condicions de vida de la majoria. No sols cal protegir-los, hem d’enfortir-los i desenvolupar-los.
Emprenent la reconstrucció econòmica per a eixir d’aquesta crisi amb més ocupació i menys precari. Cal *reindustrializar el país, reconstruint el teixit productiu i el medi rural amb un model ecològic, ajudant a autònoms i pimes, generant riquesa i més ocupació, estable i de qualitat, amb mesures urgents que atenguen la lluita per la Igualtat i la Diversitat, i als sectors més desfavorits, especialment a les dones.
Per tot això, els i les sotasignades, de diferents tendències ideològiques i polítiques, fem una crida a tota la ciutadania a donar suport a aquest manifest amb la seua signatura i a difondre’l, així com a secundar totes les iniciatives que promoguen la UNITAT i la SOLIDARITAT

uneix-te al manifest

COMPARTIR