València acaba la remodelació del jardí de la Avinguda Blasco Ibañez i carrer de Bèlgica

1514

Demà acaben les obres de remodelació del jardí amb jocs infantils que hi ha en la confluència de l’avinguda de Blasco Ibáñez amb el carrer de Bèlgica. Té una superfície de 1.076,23 m2 i el seu condicionament, reclamat pel veïnat, ha comptat amb un pressupost de 47.104,39 €.

El nou jardí aporta qualitat a l’espai de manera funcional i també paisatgísticament, a més de proporcionar servici i seguretat al nou ambient. La seua remodelació facilita, d’una banda, que els xiquets i xiquetes puguen moure’s i jugar amb la seguretat corresponent i, d’altra banda, respon a les necessitats de persones adultes i ancianes que preferisquen passar la vesprada asseguts en un banc del jardí.

El projecte executat planteja un camí que apareix entre el «bosc» d’arbres ja existent, donant-li valor i organitzant l’espai. Este camí recull les persones que provenen dels diferents carrers i, amb el seu traçat, les conduïx i acompanya en el seu desplaçament. Les peces que componen el camí, unes línies circulars que naixen del mateix punt i que es marquen sobre el formigó, s’interrompen per a «abraçar» la naturalesa amb l’aparició de massissos arbustius amb aparença salvatge que formen el teló de fons de l’espai del jardí i els seus voltants.

El camí organitza l’espai i alberga les zones de desplaçament i descans, alhora que marca l’espai de joc per a xiquets i xiquetes. Es tracta d’un ambient de jocs envoltat de vegetació per tots els costats mitjançant un conjunt de prada, arbustos i arbres. A més, els cercles amb jocs per a xiquets s’entrellacen, amb una aparença similar als camins que apareixen en els boscos de forma natural.

Amb l’objectiu d’augmentar la precaució pel que fa al carril bici i d’estendre el parc visualment, s’ha projectat una massa arbòria que s’obri segons els accessos al parc. D’altra banda, en l’execució dels treballs s’ha procurat la conservació del mobiliari existent, com són els bancs, jocs i fanals. Per tal de donar-los una nova vida s’han reparat, netejat i pintat abans de la seua reubicació òptima. A més, s’han afegit nous jocs infantils inclusius.

COMPARTIR