València es prepara per a rebre la final de la Copa del Rei de Rugbi

1210

València serà el proper 29 d’abril la seu de l’encontre final de la Copa de el Rei de Rugbi que tindrà lloc en el Estadi Ciutat de València. La trobada se celebrarà el diumenge 29 a les 12.30 hores i es calcula que al voltant de 20 mil aficionats i aficionades gaudiran en directe d’esta final, “la qual cosa torna a situar a València com a referent turístic i esportiu a nivell nacional i internacional”, tal com ha valorat hui la regidora delegada d’Esports, Maite Girau.

L’edil ha explicat que “es tracta d’un esdeveniment esportiu de primer ordre que compta amb tot el suport de l’Ajuntament, que col•labora tant en la seua difusió com en l’organització d’activitats per als més menuts al carrer en els dies previs a la celebració de la final”.

“Per a la ciutat és un orgull albergar esta competició d’àmbit nacional, la més important al món del rugbi que es disputa, per primera vegada, a València, que s’uneix a altres ciutats espanyoles que ja han sigut amfitriones d’este esdeveniment com són Sant Sebastià (Anoeta), Barcelona (Estadi Olímpic i Camp Nou), Bilbao (Sant Mamés) i Madrid (Estadi de Vallecas).

“En l’aspecte purament esportiu, es viurà el millor partit que ara mateix pot brindar el rugbi espanyol amb l’enfrontament entre el SilverStorm El Salvador i el VRAC Formatges Entrepinares. Els potents equips de Valladolid que lluiten cada temporada pel ceptre del rugbi nacional”, ha afegit la regidora.

La trobada final de la Copa de SM el Rei serà retransmès per a diversos països de l’anomenat “Univers Rugbi”, que compta amb milions d’aficionats fonamentalment a Regne Unit, França, Irlanda, Itàlia, Austràlia, Nova Zelanda, Argentina i Sud-Àfrica.

ACTIVITATS GRATUÏTES PER A TOTS DURANT EL CAP DE SETMANA

La celebració de l’esdeveniment convertirà a la ciutat en general, i als voltants de l’estadi del Llevant UD en particular, en una zona lúdica on el rugbi serà el protagonista. On des dels més petits fins als més majors podran gaudir d’un esport tan atractiu com de vegades desconegut.

El divendres a la tarda i fins al mateix diumenge estarà oberta una zona lúdic-educativa entorn del rugbi i els seus valors al costat de l’estadi Ciutat de València. S’instal•larà l’únic circuit inflable de rugbi d’Espanya, un mini camp de rugbi de la Federació Valenciana i s’uniran a tota esta activitat tallers i activitats relacionades amb el rugbi amb l’objectiu de transmetre i contagiar la passió per l’esport de la pilota oval.

“Vull convidar a tots i totes les valencianes a gaudir d’este esdeveniment i de totes les activitats que l’acompanyaran. És una gran oportunitat per acostar-se al món rugbi i conèixer-lo millor.”, ha conclòs la regidora.

COMPARTIR