Vilafranca se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ

712

Hui, divendres dia 28 de juny té lloc el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ. Vilafranca ha volgut sumar-se a les activitats de reivindicació dels drets de les persones LGTBIQ (Lesbianes, Gais, Transgènere, Bisexuals, Intersexuals i Queer) perquè la població se sensibilitze amb la causa i es comence a treballar contra la LGTBIfobia des de la base.

Tal és així, que la setmana passada es va dur a terme en l’IES Vilafranca un taller de pintura mural per a tot l’estudiantat organitzat pel mateix IES, l’AMPA del centre i l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca. Els alumnes, dirigits per Artur López de Tripas Aerosol i la il·lustradora Alba Bla, van dibuixar dos grans murals a favor de la diversitat sexual i de la igualtat. A més, els xiquets, xiquetes i joves del municipi van adquirir valors basats en la igualtat i la diversitat sexual, així com en el treball en equip i el reciclatge per a fomentar també la importància de la preservació del medi ambient.

Des de l’Agència d’Igualtat de Vilafranca es duen a terme diferents activitats durant l’any per a conscienciar als veïns i veïnes sobre la importància de la integració i el respecte cap a totes les persones independentment de la seua condició sexual o de gènere per a aconseguir una societat més justa i igualitària. El passat 17 de maig el municipi es va sumar també a les celebracions del Dia Internacional contra la discriminació sexual i de gènere amb una pancarta en la façana de l’ajuntament en la qual es podia llegir que Vilafranca vol un “món lliure de LGTBIfobia

COMPARTIR