Aiudo i Adopta Un Abuelo uneixen forces per a millorar l’acompanyament dels majors

696

Aiudo i Adopta Un Abuelo, dos startups amb un alt impacte social centrat en els més majors, han signat una aliança per a millorar l’acompanyament de la tercera edat i erradicar la soledat que pateixen molts d’ells en l’actualitat.

L’experiència pilot consistirà en una primera fase en la qual Adopta Un Abuelo, associació que connecta generacions a través de l’acompanyament recurrent i telefònic, oferirà a tots els clients d’Aiudo, empresa de cures a domicili, el seu servei de ‘Minutos en Compañía’.

Gràcies a això, més d’un miler de persones majors que viuen en soledat gaudiran d’un acompanyament telefònic o per videotrucada a través del sistema desenvolupat per l’equip de tecnologia d’ Adopta Un Abuelo , que garanteix la seguretat i privacitat en cada comunicació.

En paraules del CEO i fundador d’ Adopta Un Abuelo , Alberto Cabanes, signar aquesta col·laboració, “suposa un impuls més per a complir el nostre objectiu d’acompanyar a totes les persones majors del món”. Així mateix, lloa la labor de l’startup de cuidadors ja que “fer-ho de la mà de l’equip d’Aiudo es tradueix en compromís, cooperació i treball ben fet”, assegura.

Des d’Aiudo, el seu CEO, Daniel Ibiza, també es desfà en elogis cap a la labor d’Adopta Un Abuelo i a la necessitat d’una sinergia d’aquest tipus: “Adopta Un Abuelo és una empresa de referència en impacte social a la qual tenim admiració per la labor que fan i que està molt orientada a aconseguir metes per les quals nosaltres també lluitem com el dret que tots tenim a envellir de manera activa i social”. Així mateix, des d’Aiudo posen l’accent en la necessitat d’aquesta mena d’accions ja que “l’acompanyament dels majors és una cosa que des de *Aiudo portem fomentant des que vam nàixer”.

2500 voluntaris per a més de 1000 ancians

Per a dur a terme aquest acompanyament, Adopta Un Abuelo posarà a la disposició de les més de 1000 persones majors d’Aiudo un equip compost per més de 4500 joves voluntaris. Amb això, “esperem visibilitzar el nostre programa d’acompanyament intergeneracional entre la comunitat de cuidadors i de persones majors d’Aiudo i animar-los al fet que formen part d’ell”, assenyala Cabanes. L’objectiu final serà el de “tractar d’aportar un valor afegit tan preuat com és la companyia i poder ser escoltat”.

Des de totes dues entitats apunten a consolidar una aliança a llarg termini entre tots dos en cas d’èxit d’aquest pilot. Cal recordar que Adopta Un Abuelo ofereix un altre tipus de serveis que cobreixen tots ells les necessitats d’acompanyament dels majors.

És el cas de ‘Mi abuelo es la caña’, on majors i voluntaris realitzen trobades en bars; ‘Abuelos Foodies’, que uneix a persones majors i voluntaris en restaurants de moda; o ‘Abuelos Rurales’, consistent en acompanyaments en residències de pobles que no reben a penes visites.

Referent a això, el CEO d’ Adopta Un Abuelo insisteix en el desenvolupament d’aquestes aliances amb empreses com Aiudo que comparteixen “la nostra missió, visió i valors”. “Hi ha molts punts de sinergia entre Aiudo i Adopta Un Abuelo que estem desitjant desenvolupar”. En aquesta mateixa línia es pronuncia el fundador de Aiudo, “compartir accions amb entitats socials com adopta un avi forma part del nostre ADN associatiu, pensem que les aliances en el sector no sumen, si no que multipliquen”, conclou.

Adopta Un Abuelo connecta generacions a través de l’acompanyament recurrent i telefònic, rendint tribut a les persones majors i posicionant-les en el lloc que mereixen, mentre els joves aprenen valors únics de vida. Això ha portat al fet que més de 4.500 voluntaris i més de 3.000 persones majors hagen compartit experiències que acumulen aproximadament 40.000 hores de conversa.

Per part seua, Aiudo selecciona cuidadors a domicili per a persones majors de forma personalitzada. No treballen amb borsa d’ocupació, si no que trien específicament a cada cuidador segons la situació del major. Són una entitat d’impacte social que promociona l’envelliment actiu dels majors i combat l’economia submergida dels cuidadors.

COMPARTIR