Alacant es volca amb el Dia Internacional del Xiquet amb Càncer organitzat per ASPANION

1347

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, acompanyat per José Bernardo García Blanquer, vicepresident de l’Associació de Xiquets Amb Càncer (ASPANION) ha assistit hui a l’acte celebrat en la Plaça Sèneca amb motiu del Dia Internacional del Xiquet amb Càncer.

Darrere de la lectura del manifest per part de dos jóvens integrants de l’organització i les paraules del vicepresident, el primer edil ha tancat l’acte transmetent el seu agraïment per la labor que desenrotlla ASPANION en tota la Comunitat Valenciana en benefici dels xiquets i jóvens que patixen esta malaltia i ha mostrat el seu suport a este tipus d’iniciatives des de l’administració pública.

A través del lema, ‘Mai créixer, abans d’hora‘, l’associació ha presentat la campanya No Som Adults, per a conscienciar de la necessitat dotar als Hospitals d’Unitats Específiques i Oncològiques Pediàtriques especialitzades en el tractament de malalties oncològiques en adolescents. La campanya es basa en l’estudi Adolescents amb càncer de 14 a 18 anys, realitzat per la Federació Espanyola de Xiquets amb Càncer.

L’objectiu principal que es perseguix amb esta iniciativa, és tractar els jóvens afectats de càncer en unitats especialitzades i adaptades a les seues necessitats sanitàries. Des de la seua creació en 1985, ASPANION ha treballat al costat de les famílies que tenen o han tingut un fill amb càncer. L’organització atén entre 130 i 140 casos anuals de persones afectades entre els 0 i els 18 anys en les seues seus de València i Alacant.

Així mateix assenyalar que esta associació treballa per a oferir suport psicològic, social i econòmic així com l’atenció integral en malaltia avançada, cooperació social , voluntariat, la informació, difusió, promoció del càncer infantil i les seues seqüeles. També cooperen activament amb altres organismes en l’àrea social, sanitària i el voluntariat. 

COMPARTIR