Almassora coordinarà més de 380 operatius per a garantir la seguretat durant les festes de Santa Quitèria

1067

El dispositiu especial de seguretat dissenyat per la Policia Local d’Almassora en ocasió de la festes de Santa Quitèria s’estendrà durant prop de 20 dies. Un total de 386 operatius municipals (314 de servei ordinari i 72 de reforç) vetlaran per la seguretat en 130 actes d’aquests festejos, en els quals el cos de seguretat local mantindrà les mesures de protecció per a bloquejar el pas de vehicles sense control en els esdeveniments de major concentració de públic.

Als recursos propis, la Policia Local comptarà amb el suport de la Guàrdia Civil en actes multitudinaris com la Romeria de Santa Quitèria o les actuacions musicals més populars. A més, 35 voluntaris de Protecció Civil i el Consorci Provincial de Bombers col·laboraran amb els agents municipals en esdeveniments com el Pregó, Les Calderes o el castell de focs artificials. Per la seua banda, la Policia de la Generalitat col·laborarà en els esdeveniments taurins i en el control d’espectacles i establiments públics.

Els moments de major activitat en matèria de seguretat coincidiran també amb els dies de major concentració d’actes, en els caps de setmana. De fet, tal com han avançat els comandaments policials, els agents intensificaran el control i les actuacions informatives en casals entre el divendres 11 i el diumenge 13 de maig, a fi de verificar que coneixen la normativa municipal i que tenen els permisos necessaris per a l’ocupació de la via pública.

“És important recordar que en tots aquells locals que no compten amb contracte d’arrendament, el propietari o la propietària és el responsable de les conseqüències legals que poden implicar els fets que es produïsquen en interior de l’immoble”, ha remarcat el comissari cap de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy. El màxim responsable del cos de seguretat local ha detallat la proposta del coordinació de personal i recursos per als pròxim festejos durant la junta de seguretat celebrada aquest matí a l’Ajuntament d’Almassora a la qual han acudit l’alcaldessa, Merche Galí, i el subdelegat del Govern, David Barelles.

En la trobada han estat presents també el capità de la Guàrdia Civil, Antonio Benítez, i el sergent de la Guàrdia Civil d’Almassora, Enrique Coronat, així com el sotsinspector de la Policia de la Generalitat, Fernando Pérez. A més, els edils delegats de Seguretat, Roger Beltrán; Festes, Isladis Falcó, i Participació Ciutadana, Susanna Nicolau, s’han sumat a la preparació del dispositiu.

Els responsables municipals han incidit en la necessitat de rebre suport per part de la Guàrdia Civil en les tasques vinculades a la seguretat ciutadana que habitualment atén la Policia Local, a més del control d’accessos al municipi. La benemèrita atendrà els requeriments que, per falta d’efectius disponibles, no puguen realitzar els agents municipals.

COMPARTIR