Almassora trau endavant les ajudes econòmiques per a esportistes individuals i esdeveniments esportius

1124

El Servei Esportiu Municipal (SEM) ha fet públiques les bases de la nova línia de subvencions municipals a través de les quals la Regidoria d’Esports ajudarà clubs i associacions locals “que organitzen esdeveniments esportius que dinamitzen l’activitat sociocultural d’Almassora, atraguen visitants i contribuïsquen a crear una imatge del municipi com a espai per a la celebració d’esdeveniments d’aquest tipus”, en paraules del regidor d’Esports, Xavier Trenco.

Aquesta iniciativa té un pressupost de 10.000 euros, quantitat idèntica reservada pel SEM per a la convocatòria de subvencions a esportistes individuals i per parelles. L’equip de govern va llançar per primera vegada aquesta segona línia d’ajudes en 2016 amb l’objectiu de “fomentar la pràctica esportiva i la participació en les competicions oficials de les federacions”, per al que el consistori col·laborarà “amb les despeses que impliquen les mateixes”, com arrepleguen les bases.

Així doncs, els atletes que vulguen acollir-se a aquest programa a títol individual o amb les seues parelles esportives, hauran de sol·licitar-ho abans del 31 de maig, si bé podran presentar documentació acreditativa de despeses fins al pròxim 15 de novembre. La nova modalitat de pagament introduïda pel SEM permet que les i els esportistes cobren el 50% de l’import total l’ajuda reconeguda en el moment de la concessió i un altre 50% després de justificar les despeses, un fet que “és fonamental per a moltes de les persones que competeixen en categories superiors, les quals suposen elevats costos de desplaçaments i materials”, ha incidit Trenco.

Cal destacar que els beneficiaris rebran un import de fins a 1.200 euros, per a la concessió dels quals el comitè tindrà en compte la categoria, l’àmbit i la disciplina en la qual competeixen, a més dels premis obtinguts. Així mateix, els esportistes hauran d’estar empadronats a Almassora per a beneficiar-se d’aquestes subvencions.

D’igual manera, hauran d’estar inscrits en el Registre Municipal d’Associacions d’Almassora aquells clubs s’acullen a la nova línia d’ajudes per a l’organització d’esdeveniments esportius. El SEM mantindrà oberta la convocatòria de sol·licituds en aquest programa de l’1 al 25 de setembre i les entitats beneficiàries també cobraran el 50% de la quantia total de la subvenció en el moment de ser concedida.

En suma, el programa d’ajudes a l’esport local ascendeix a 164.034,52 euros. A més de les dues línies ja citades, l’Ajuntament d’Almassora concedeix subvencions nominatives als clubs que cobreixen les despeses de participació en competicions oficials i que ascendeixen a prop de 115.000 euros. La tercera edició de la campanya de promoció de l’esport base de la companyia BP afig altres 29.000 euros a aquest apartat.

COMPARTIR