Benicàssim ultima les obres alrededor del tanatori amb la conexió de l’aigua i el clavegarem

528

L’Ajuntament de Benicàssim ha iniciat les esperades obres d’urbanització del tanatori municipal. L’alcaldessa, Susana Marqués, el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, i l’edil d’Acció Social, Rosa Mari Gil, han visitat avui al matí l’inici dels treballs al carrer Sant Antoni. Carlos Díaz ha explicat que les primeres labors se centren en la connexió dels serveis de clavegueram i aigua potable amb els serveis urbans, “que vindran per la carretera que comunica el cementeri amb el poble a partir del carrer Santa Àgueda i per davall del pont de la N-340 per a arribar i establir la connexió amb el pou ubicat al final del carrer Sant Antoni”. Aquests primers treballs han de finalitzar abans del novembre “perquè així està estipulat en les condicions de la subvenció que l’Ajuntament de Benicàssim va sol·licitar als plans provincials de la Diputació de Castelló”, ha afegit l’edil d’Urbanisme.
El tanatori està construït i faltaven les connexions dels serveis i la urbanització de l’entorn. La urbanització consistirà en l’adequació de l’accés amb una planificació en forma de zona de vianants enjardinada, amb espai per a aparcament i amb total accessibilitat per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha recordat que “l’obra del tanatori va ser un dels projectes finançats amb el Pla E, però que l’anterior govern tripartit va executar sense comptar amb els necessaris permisos per a poder-la posar en marxa i que poguera tindre llicència d’activitat. A més, l’obra va quedar paralitzada mig any abans de la finalització i en l’execució no s’havia previst ni la urbanització exterior ni l’enllumenat exterior”.
La zona exterior tindrà una àmplia vorera amb taulells de terratzo granat i beix, típiques dels vials del municipi. A més, incorpora un illot enjardinat i els passos de discapacitats accessibles per a permetre l’arribada cap ala zona d’entrada a l’edifici. En aquesta segona zona, hi haurà un espai que, a manera de hall, donarà pas a les instal·lacions. En aquesta entrada, s’usarà paviment porcellànic d’alta comoditat en la xafada i que emularà la pedra natural.
En la urbanització està previst que s’execute la instal·lació dels col·lectors de pluvials i clavegueram, així com la línia telefònica que done servei a la instal·lació. A més, dins de la secció de jardineria es plantaran una àmplia gamma de varietats botàniques de classe mediterrània, com moreres blanques, oliveres exemplars i tanques de boix, cotoneaster i fotínies.
D’altra banda, també s’executarà tota l’obra de la instal·lació elèctrica i d’enllumenat dels accessos al tanatori utilitzant un modern sistema d’eficiència energètica per a minimitzar el consum elèctric, com ja es realitza en la resta del municipi.
La connexió de clavegueram i aigua potable estarà finalitzada per a l’1 de novembre, dia de Tots Sants, “mentre que la part d’abastiment elèctric consistent en el soterrament d’una línia elèctrica, que és la que ara travessa per la General i abasteix, es canalitzarà per una altra rasa però no dificultarà l’accés al cementeri”, ha finalitzat Carlos Díaz.

COMPARTIR