Castelló inicia la Comissió de Conservació de la Biodiversitat

  2131
  Transició Ecològica posa en marxa un nou grup de treball en el Consell Agrari

  La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha iniciat aquest dimarts la nova Comissió de Conservació de la Biodiversitat, un organisme consultiu creat en el si del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat per acompanyar les polítiques d’ordenació del territori de l’Ajuntament. El departament de Fernando Navarro ha abordat l’objectiu d’elaborar una nova estratègia verda i de biodiversitat i reforçar la protecció dels ecosistemes de la ciutat, en la Marjaleria i el litoral entre altres punts.

  “La pandèmia ha posat en relleu la necessitat de reconciliar-nos amb el nostre territori i medi ambient, reduir les emissions contaminants i intensificar la lluita contra el medi ambient. La Unió Europea té en marxa l’Estratègia de la Biodiversitat 2030, amb el que la recuperació ecològica és una prioritat dels fons de reconstrucció de la Unió Europea”, explica el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, que destaca que la Comissió de Conservació de la Biodiversitat està integrada per representants d’associacions vinculades al medi ambient i l’ecologisme i la seua finalitat és ajudar i acompanyar a la Regidoria en les seues polítiques de protecció del territori.

  En la primera reunió, que ha tingut lloc en la Cambra Agrària, l’edil municipal ha compartit la intenció de la Regidoria de Transició Ecològica d’elaborar la primera estratègia de la biodiversitat de Castelló amb el repte “d’avançar cap a una ciutat més sostenible, reforçar la protecció del nostre medi ambient i complir amb els objectius de descarbonització del Pacte Verd i l’Estratègia de la Biodiversitat de la UE”.

  Navarro també ha tractat el projecte de Rutes de l’Aigua, que contempla la renaturalització d’enclavaments degradats de la Marjaleria i la seua conversió en connexions naturals i zones d’esplai, així com les mesures de protecció en la reserva dunar de la platja del Serradal.

  COMPARTIR