Castelló inverteix més de 300.000 euros en tres anys en la millora del cementeri de San José

1451

L’Ajuntament de Castelló ha destinat íntegrament el benefici obtingut en els tres últims exercicis de l’empresa mixta Nou Cementeri de Castelló a obres de millora i adequació del cementeri de Sant Josep. El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha detallat que en tres anys es destinaran 321.154 euros, dels quals 160.000 ja estan invertits; 116.738 s’invertiran al llarg d’enguany i els 44.266 euros restants s’executaran el pròxim any.

Les actuacions s’agrupen entorn de tres grans àrees: l’asfaltat de vials, la impermeabilització de blocs de nínxols i la reparació de voreres. Així, el regidor Rafa Simó ha apuntat que s’han reparat cobertes malmeses per les inclemències meteorològiques, voreres perimetrals de les pomes dels nínxols o vials de trànsit. També s’han rehabilitat blocs de nínxols o el tractament de xiprers afectats pel fong Seiridium carfinale.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha reivindicat el cementeri de San José com a “patrimoni emocional, cultural i històric de tots els castellonencs” pel que ha subratllat la importància de reinvertir el 100% del dividend de l’empresa mixta en la millora de les instal•lacions. “No es tracta d’unes obres més sinó d’atendre amb la dignitat que es mereix la memòria dels qui allí estan enterrats”, ha apuntat la primera edil.

La posada en valor del cementeri de Sant Josep no es limita a l’adecentament de vials, nínxols i voreres. Així, Marco ha destacat la posada en valor del patrimoni cultural i històric del fossar amb l’obertura de dos itineraris culturals pel cementeri de Sant Josep. La primera ruta cultural, que es va estrenar amb motiu del Dia de Tots Sants de 2016, permet visitar les tombes de nou fills predilectes de la ciutat i tres fills adoptius. El segon itinerari cultural es va presentar en 2017 i té com a eix conductor l’obra funerària de l’escultor castellonenc Juan Bautista Adsuara a través d’un recorregut per 15 de les obres de l’artista.

Cal recordar que, per tercer any consecutiu, l’empresa mixta Nou Cementeri de Castelló tanca l’exercici amb beneficis. El balanç de l’exercici de 2017 llança un saldo positiu de 280.324,88 euros, que suma als beneficis obtinguts en 2015 (178.374,76 euros) i als de 2016 (312.109,91 euros).

COMPARTIR