Castelló promou nous acords d’intercanvi econòmic i cultural amb Ube

527

Marco impulsa diferents vies de col·laboració “per aprofitar al màxim les relacions amb el país nipó i mantindre actiu l’agermanament”

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha mantingut hui una reunió de treball amb la delegació japonesa que està visitant Castelló amb motiu del 768 aniversari de la ciutat per a establir noves línies de col·laboració entre la capital de la Plana i la ciutat d’Ube, agermanades des d’el mes d’abril passat. En la trobada, en el qual també ha participat el regidor d’Esports, Omar Braina, s’han abordat diverses iniciatives que serviran per afermar les relacions bilaterals entre Castelló i el país nipó.

“Amb l’objectiu de promoure nous acords, s’ha incidit en un pla d’intercanvi cultural, econòmic i social amb el qual intentem aprofitar al màxim les relacions establides amb la ciutat d’Ube i mantindre actiu l’agermanament”, ha destacat l’alcaldessa després de la trobada amb els representants japonesos.

Així, en matèria gastronòmica, s’han posat sobre la taula les possibilitats de promocionar productes d’Ube City en la capital, al mateix temps que s’intentarà impulsar relacions comercials per a exportar productes de Castelló com l’oli d’oliva verge o el vi, que ja han captat anteriorment l’atenció d’empresaris del sector de l’hostaleria d’Ube. De fet, aquest dilluns la delegació japonesa té previst assistir a una jornada d’importació i exportació que se celebrarà en la Cambra de Comerç de Castelló.

En aquest sentit, cal recordar que la cooperació entre totes dues ciutats s’ha plasmat també durant aquest cap de setmana amb l’espai Descobreix el Japó a través del te, que ha sigut visitat i coorganitzat per la delegació japonesa i en el qual el xef castellonenc amb estrela Michelin Miguel Barrera ha pronunciat xerrades sobre els usos del te en la cuina mediterrània i la història i les propietats del te d’Ube.

La trobada entre els representants de totes dues ciutats ha servit també per a abordar les possibilitats de col•laboració en matèria esportiva i establir les bases per a futurs intercanvis, aprofitant a més la participació d’atletes de Castelló en els Jocs Olímpics de Tòquio en 2020, segons ha anunciat Braina. També s’han estret llaços de col·laboració per a donar a conéixer a Ube les festes de la Magdalena, que ja compten des de fa anys amb la declaració d’interés turístic internacional.

Un altre dels assumptes tractats ha sigut l’organització del Fòrum España-el Japó i el congrés previ, que se celebraran al novembre. El cim bilateral més important que es realitza entre tots dos països i al qual assistiran autoritats, empreses i institucions públiques es perfila com una de les cites més rellevants de l’any per a impulsar les relacions econòmiques. “Castelló es convertirà en el pont entre Espanya i el Japó per a establir i consolidar relacions comercials entre empreses de tots dos països i generar oportunitats de negoci”, ha assenyalat Marco

COMPARTIR