Cinc empreses opten al projecte per a desdoblar l’avinguda Montanejos d’Onda

793

Cinc empreses opten a la licitació per 740.000 euros del projecte per a desdoblar l’avinguda Montanejos, que també contempla una canalització de la Rasa Sala i la creació d’una part del carril bici urbà. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha explicat que “és una bona notícia per al projecte i per al consistori, ja que existeix competència legal i això incrementarà la qualitat dels projectes. El departament d’Urbanisme, que gestiona la regidora Marta Piquer, va iniciar a principis de mes el concurs públic per a aquelles empreses que volgueren optar a l’adjudicació de les obres d’un dels projectes més destacats de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI). Serà una infraestructura molt important per a la localitat, ja que permetrà millorar la circulació en la zona i minimitzar el trànsit rodat per dins de la ciutat fent que siga una mobilitat més sostenible, però, a més, resoldrà la problemàtica que es produeix amb les avingudes d’aigua en la Rasa Sala per a canalitzar-la i minimitzar les inundacions”.

Així mateix, l’alcalde ha explicat que aquesta seria una de les primeres actuacions d’una futura Ronda Nord. “A més, estem en converses amb la Conselleria per a donar eixida a aquesta circumval·lació amb la carretera de Tales i descongestionar l’avinguda País Valencià” ha comentat l’alcalde, qui ha destacat que “desdoblar l’avinguda Montanejos i les actuacions relacionades amb això estaran subvencionats amb els Fons Feder de la Unió Europea”.

Gràcies a aquesta actuació també se solucionarà una qüestió que es ve produint actualment a la Rasa Sala i que permetrà evitar futurs problemes amb les pluges torrencials que es puguen originar en aquesta zona i millorar la canalització de les aigües pluvials. “Quan vénen grans avingudes d’aigua aquest punt es converteix en conflictiu i amb aquesta canalització podrem desviar-la al tanc de control de tempestes que tenim a l’avinguda Serra d’Espadà i que té bastant capacitat per a suportar aquestes avingudes i donar solució a un problema històric a la nostra ciutat”, ha comentat Huguet. Finalment, l’alcalde ha indicat que “aquest desdoblament inclourà la construcció d’un carril bici, que s’unirà amb el que ja existeix cap al Salvador, que es va fer a l’inici de legislatura, i el de l’avinguda Serra d’Espadà, i que es finançarà també amb Fons Feder, en les circumval·lacions de la localitat”.

COMPARTIR