Comença la campanya contra la presencia incontrolada de gossos potencialment perillosos

1391

La campanya de control de gossos potencialment perillosos, impulsada per la Policia Local d’Almassora en coordinació amb els altres sis municipis que formen part de la policia metropolitana de Castelló, tindrà en parcs, passejos marítims i àrees de pràctica esportiva a l’aire lliure els principals focus d’actuació. Així mateix, les unitats de vigilància ambiental o guarderies rurals col·laboraran en la verificació de les condicions de tinença d’animals en les zones rurals i residencials. “Amb l’arribada del bon temps es produeix un increment de l’ús lúdic d’aquests espais i les agressions poden ser més importants”, com ha confirmat el cap de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy,

Al voltant de 600 agents de les localitats de Castelló, Benicàssim, Borriana, Borriol, Orpesa, Vila-real i Almassora participaran en la iniciativa amb l’objectiu de controlar que els responsables dels animals disposen de la documentació necessària. Les agents i els agents també demanaran la col·laboració en l’àmbit informatiu a establiments especialitzats relacionats la tinença d’animals, com a clíniques veterinàries i tendes d’alimentació.

Les intervencions estan orientades a la realització de controls documentals i imposició de sancions en el cas de detectar-se incompliments. Així mateix, els cossos participants se centraran a “informar tant a les plantilles com a la ciutadania dels requisits a complir per a la tinença d’animals perillosos i de com actuar en el cas de produir-se un atac”, ha informat Verdoy durant la presentació de la campanya en l’Ajuntament d’Almassora.

A l’acte han acudit també l’alcaldessa del municipi, Merche Galí, i l’edil de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán, així com els alcaldes de Borriol, Silverio Tena, i de Borriana, María José Safont. A més, han pres part en la trobada l’edil de Policia de Borriol, Francisco Pastor; la regidora de Seguretat de Vila-real, Silvia Gómez, i el regidor de la delegació a Benicàssim, Arturo Martí.

“Demanem als veïns la seua col·laboració i volem que siguen conscients que adquirir una animal d’aquestes característiques comporta obligacions de cures, ensinistrament i mesures de protecció”, ha recordat la primera edil. En aquest sentit s’ha manifestat també Beltrán, qui ha incidit que les motivacions de la campanya són “assegurar el benestar dels animals i l’adequació dels espais en els quals habiten”. L’edil ha posat de rellevància “els beneficis que tenen les actuacions simultànies en diverses localitats, ja que aconseguim una major efectivitat i que el missatge arribe a més població”, en referència a la creació de la Policia Local metropolitana en 2017.

Així doncs, la campanya començarà a aplicar-se dissabte que ve 21 d’abril i s’estendrà fins al 6 de maig. La Policia Local d’Almassora ha elaborat un document unificat per al registre de les infraccions, de manera que la comptabilització de dades i la posterior realització d’estadístiques siga més àgil.

COMPARTIR