Cullera es prepara per a rebre als concursants internacionals de CullerArts

2318

El primer festival CullerArts ja té programació definitiva. La regidoria d’Activitats Musicals, dirigida per Juan Carlos Alandete, ha publicat hui les activitats d’este esdeveniment musical que té com a gran atractiu el I Concurs Internacional de Violí que reunix participants procedents de tot el món.

CullerArts obri foc dissabte que ve 7 de setembre amb el concert de «La gran partita. Serenata en Si Bemoll Major» de Wolfang Amadeus Mozart, que tindrà lloc a partir de les 20 hores a l’Auditori Municipal de Cullera.

Tindrà com a protagonistes a un ensemble de músics professionals, en la seua majoria originaris de Cullera, que exercixen la seua tasca en diferents agrupacions de prestigi de tot el país o en qualitat de professors en conservatoris. Les entrades del concert ja estan a la venda a la Casa de la Cultura i en el portal www.agendacullera.com.

El plat fort de la primera edició de CullerArts tindrà lloc del 8 al 14 de setembre amb la celebració del concurs internacional de violí. El diumenge 8, el municipi rebrà als participants procedents d’Itàlia, Alemanya, Espanya, Grècia, Bulgària, Rússia, Portugal, Holanda, Veneçuela, Corea del Sud, Ucraïna, els Estats Units i Singapur.

El concurs està dotat amb un primer premi que ascendix a 3.000 euros. El segon classificat obtindrà 2.000 i el tercer, 1.500. A més, hi haurà un premi especial del públic de 1.500 euros i el premi especial del mecenes patrocinador Roberto Polo, valorat en 3.000 euros, per al guanyador.

Els dies 9 i 10 de setembre tindrà lloc la fase eliminatòria a l’Auditori Municipal des de les 10.30 hores del matí amb accés lliure per al públic. A la vesprada, les audicions es reprendran a partir de les 16.30 hores.

El dimecres 11 tindran lloc les dos semifinals amb huit participants, quatre en les audicions matinals i sengles en les vespertines.

Els tres finalistes tindran els dies 12 i 13 per a assajar amb l’Orquestra de València, al costat de la qual actuaran en la final programada per al dissabte 14 de setembre a partir de les 20 hores en el mateix auditori. Les entrades es podran adquirir des de la setmana vinent al preu de 15 euros a la Casa de la Cultura o en la web www.agendacullera.com.

Jurat

El I Concurs Internacional de Violí CullerArts ja ha confirmat a part del seu prestigiós jurat. Entre els seus membres, professionals amb una dilatada carrera i gran experiència en el món de la música. El director d’orquestra Cristóbal Soler serà l’encarregat de presidir el jurat acompanyat pel crític musical Justo Romero, els solistes Miguel Borrego i Enrique Palomares i la violinista de caràcter internacional Leticia Muñoz, els quatre en qualitat de vocals.

CullerArts és un certamen internacional de música d’orquestra que es durà a terme per primera vegada en durant el mes vinent de setembre en la capital turística de la Ribera. Naix per a la defensa i divulgació del patrimoni musical valencià i espanyol a través tant de la recuperació d’obres del repertori musical, com de la interpretació del repertori contemporani. Suposa una aposta per la interpretació del gran repertori musical, mantenint i perseverant en el nivell d’excel·lència a través de la invitació d’artistes i agrupacions amb reconeixement i prestigi internacional.

L’Ajuntament de Cullera és l’impulsor d’este festival que s’emmarca en el Pla 52 de desestacionalizació amb el qual a més d’ampliar l’oferta d’activitats musicals pretén dinamitzar el sector turístic local.

COMPARTIR