El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ arreplega els seus 50 anys d’història en una exposició

1575

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha inaugurat aquesta vesprada l’exposició que commemora el 50 aniversari del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’. Huguet ha afirmat que “suposa un gran honor, com onder i com a alcalde de la localitat, poder inaugurar aquesta exposició que arreplega l’evolució de la nostra institució museística, que en aquests 50 anys s’ha convertit en un referent dins del món de la ceràmica i, a més, està salvaguardant tot el patrimoni que Onda posseeix”. L’alcalde, que ha estat acompanyat per diversos regidors, ha assenyalat que “aquesta celebració arriba en el millor moment del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, que el passat any va batre el rècord de visites des de la seva engegada”. Per a Huguet “que el Museu del Taulell puga celebrar el seu 50 aniversari és un orgull per a la nostra ciutat” i ha assegurat que “des de l’Ajuntament seguirem impulsant la institució perquè puga continuar durant altres 50 anys com a mínim més amb el seu treball de difusió i conservació de la ceràmica ondera”.

L’exposició ofereix una visió dels inicis del Museu del Taulell i la seva evolució, a més de mostrar de forma retrospectiva les exposicions i les activitats realitzades fins al moment. Cal recordar que el 28 de maig de 1968 es va crear el Museu Històric Municipal d’Onda, que ha donat lloc a l’actual Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ i al Museu d’Arqueologia i Història Local d’Onda, que està situat a l’interior del castell. A la mostra també podrà veure’s tant el document original de l’Ordre Ministerial de 28 de maig de 1968, com a escrits relatius al Museu apareguts als programes de Fira d’Onda des de 1967. A més, s’ha presentat una relació de totes aquelles persones que han realitzat donacions o aportat informació al Museu.

D’altra banda, l’exposició arreplega els cartells de les onze exposicions temporals i d’altres activitats que el Museu ha realitzat en els seus 50 anys de vida. A més, es projecta un vídeo que mostra la seva evolució. Cal recordar que aquesta exposició forma part de l’agenda d’actes que ha programat el Museu amb motiu de l’aniversari, en els quals s’inclou un cicle de conferències que té com a objectiu oferir a la ciutadania una visió global dels taulells a través dels segles, des de l’Antiguitat fins al present.

Aprofitant aquest acte, l’associació Cercle Filatèlic, Numismàtic i de Col·leccionisme Ibn al-Abbar d’Onda ha fet lliurament a l’alcalde d’un segell especial dissenyat amb motiu del 50 aniversari del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’.

COMPARTIR