El perfil de festival familiar del Rototom Sunsplash creix amb l’estrena de l’àrea adolescent Teen Yard

608
Benicassim, 2018-08-21. Color Vibes (Otros). Photo by: Luca Valenta © Rototom Sunsplash 2018.

L’edició 2019 arranca amb una estrena amb el qual reforcem el nostre perfil familiar. Naix Teen Yard, un espai amb protagonisme absolut del públic adolescent. Amb aquesta plataforma ampliem l’oferta d’activitats culturals i posem la mirada en aqueix sector de públic més jove que visita el recinte de concerts en família i que representa a tota aqueixa pròxima generació amb capacitat per a canviar les coses.

Teen Yard s’uneix a la programació d’altres àrees ja emblemàtiques com Magicomundo o Rototom Circus que fan possible viure tota una experiència vacacional familiar al recer d’un gran festival com Rototom Sunsplash.

El nou espai adolescent acostarà una agenda diària distribuïda en dos blocs -entre les 16.30 i 18.00 hores, i entre les 18.00 i 19.30 hores- amb tallers i activitats amb el lema de 2019, Stand up for Earth, com a guia.

Customització de roba amb teles del món, pintura mural col·laborativa, ball crew, workshop de creació audiovisual amb dispositius mòbils, tallers de dj o de composició musical, al costat d’activitats lligades a les xarxes socials i la ràdio són algunes propostes que abrigallarà la Teen Yard. A més alguns artistes del Main Stage i convidats del Fòrum Social visitaran l’àrea i seran part activa amb les seues reflexions i aportacions. Tampoc faltarà la coneguda zona d’esports urbans amb el skate com a protagonista, sense oblidar el parkour, roller o escúter.

Per part seua, Magicomundo, el racó guiat pel joc lliure i espontani, i pensat per a fomentar la creativitat i la imaginació, fa honor al lema d’enguany, Stand up for Earth, i es posa en peus per la terra. Ho fa exportant als seus sis territoris (Aigua, Terra, Mundoalidades, Imaginarium, Somia i Reconnecta), un bon grapat de propostes per a conscienciar a les i els més xicotets i a les seues famílies de la necessitat de cuidar el planeta. Ací se succeiran des de tallers amb materials reciclats per a alertar de la deterioració dels oceans fins a classes de cuina conscient i ecològica i visites especials com la de la líder indígena brasilera Sonia *Guajajara.

Els tallers de perfil sostenible també tindran la seua rèplica en la programació infantil del Mercat Artesà. Mentrestant, sota la cridanera carpa de Rototom Circus es desplegarà un altre dels punts de trobada ineludibles per al públic familiar. En aquesta 26a edició l’àrea estrena una zona de pràctiques obertes per a compartir trucs i coneixements sobre circ.

Amb aquest intercanvi d’experiències arrancarà cada dia l’activitat en Rototom Circus. Prendran el relleu cinc xous que faran riure al públic amb la dosi extra de talent i clown a càrrec de les companyies Cometa Circus (Itàlia), Eddie Eighty (València), Piky Potus (l’Argentina), El Trenca Rècords (Mèxic) i Olicopter (Barcelona), a més de 441 Malabars i les seues Olimpíades de Circ. Tots els espectacles connectaran diàriament amb la cercavila que anunciarà l’inici dels concerts del *Main *Stage.

Aquesta programació dissenyada per al públic infantil i juvenil, unida a les comoditats del recinte –amb aforament limitat per a evitar massificacions- i l’acampada –que disposa de parcel·les familiars en l’àrea més ombrejada del càmping-, conviden a submergir-se cada estiu, en família, en el territori reggae del *Rototom.

A això se suma la política de preus del Festival, amb entrada gratuïta al recinte per a les i els menors de 13 anys. Comptem a més amb el segell de qualitat de Tour&Kids, l’únic club de producte de turisme familiar a la Comunitat Valenciana, avalat per l’Agència Valenciana de Turisme.

COMPARTIR