El programa de pirotècnia de Magdalena 2018 esclatarà 4.500 quilos de pòlvora

1204

La Magdalena 2018 potència la programació pirotècnica amb un augment del pressupost i la recuperació de la presència internacional en el festival de focs artificials. Castelló dispararà 4.500 quilos de pólvora durant els nou dies de festes en actes com les mascletades, els castells de foc, la Enfarolà, l’Encesa de Gaiates, la Nit Màgica o els correfocs. La presidenta del Patronat Municipal de Festes, Sara Usó, i l’encarregat de pirotècnia de la Junta de Festes, Jorge Martí, han presentat avui la programació d’actes pirotècnics de les festes fundacionals.

La regidora Sara Usó ha destacat que es “tracta d’una molt bona oferta d’espectacles pirotècnics i de gran qualitat, que sumen sensacions i emocions a les festes de la Magdalena”. Va usar ha destacat que enguany el pressupost pirotècnic frega els 190.000 euros, 18.000 euros més que l’any passat. Una altra de les novetats importants d’enguany és la recuperació de la presència internacional en el festival de focs artificials, amb el tret d’un castell a càrrec del grup francés Ruggieri el dimecres 7 de març. Jorge Martí ha recordat que l’últim tret d’un castell internacional es remunta a 2002.

El responsable del programa pirotècnic de la Junta de Festes ha enumerat els actes amb presència de pólvora en la Magdalena 2018, que arrancaran amb el tret de les 74 carcasses i la mascletà d’inici de les festes el dissabte 3 de març. “L’Enfarolà també presenta novetats enguany, com l’arravatament pirotècnic en verd coincidint amb el descens de la bandera de Castelló o la unió de l’Enfarolà amb el correfoc posterior”. L’arravatament aeri d’acompanyament a l’eixida de les gaiates i la mascletà de la Tornà de la Romeria completaran la pirotècnia del primer cap de setmana de festes.

El dilluns 5 de març arrancarà el concurs de mascletades, que es perllongarà fins al diumenge. Els premis es coneixeran en la Gala de Pirotècnia que se celebrarà el 24 de març a les 18.00 hores en el Palau de la Festa, on es lliuraran el premi a la millor mascletà, dotat amb 3.000 euros, trofeu i llançament de la mascletà d’inici de la Magdelana 2019 que coincidirà amb el 75 aniversari; un segon premi que donarà dret a disparar la mascletà de la Tornà de 2019; el tercer premi, que suposarà llançar la mascletà multicolor del Grau de l’any següent a més dels premis al millor terratrèmol aeri, terrestre i el del públic, les votacions del qual es faran un any més a través de l’aplicació oficial de la Magdalena 2018. Aquesta gala també servirà per a retre homenatge al pintor Lorenzo Ramírez. En paraules de Jorge Martí, “Castelló s’està consolidant com un dels millors concursos de *mascletades de la Comunitat Valenciana”.

Martí ha afegit que la Nit Màgica, la mascletà mixta del Grau, el festeig popular del diumenge 11 de març amb Botafocs, la traca final o el Magdalena Vítol completaran la programació de pirotècnia de la Magdalena 2018. Per la seua banda, la regidora Sara Usó ha agraït el treball “de totes les persones que fan possible aquests esdeveniments pirotècnics, incloses les de l’àrea de Seguretat” i ha subratllat que “tenen una qualitat inqüestionable”.

COMPARTIR