El SPEIS d’Alacant participa a un simulacre d’incendi a l’aeroport d’Alacant-Elx

3104

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant informa que els bombers del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis han participat en les maniobres del simulacre general d’accident aeri que ha tingut lloc aquest matí en l’Aeroport d’Alacant-Elx.

Els bombers del SPEIS juntament amb altres cossos de seguretat han pogut posar a prova la capacitat de resposta i coordinació dels diferents col·lectius implicats en la resolució d’una emergència d’aquestes característiques així com avaluar els seus procediments establits en el seu Pla d’Autoprotecció.

Dins de la simulació, s’ha realitzat un exercici en el qual una aeronau informa de fum en un motor. La Torre de Control avisa als bombers i al Centre d’Operacions que inicia el pla de comunicacions establit. En l’aterratge l’aeronau simula que s’ix de la pista produint-se un foc en part del fuselatge.

Els bombers d’Alacant han participat amb una dotació i deu efectius en el rescat de ferits i l’extinció de l’incendi, així com amb la seua Unitat Canina intervenint per a buscar als possibles accidentats i víctimes als voltants de l’avió accidentat.

En el simulacre de hui han participat entre altres l’Ajuntament d’Alacant a través dels bombers del SPEIS, Subdelegació del Govern, Agència Valenciana de Seguretat i Resposta davant Emergències, *CCE-112, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Local d’Elx, Protecció Civil d’Elx, Bombers del Consorci Provincial d’Alacant, Serveis d’Emergències Sanitàries de la Generalitat Valenciana, Sanitat Pública de l’Hospital d’Elx, Creu Roja, Col·legi de Psicòlegs, Consolat Britànic, Especial col·laboració de la companyia aèria *Volotea, de l’agent *handling *Swissport, Figurants de l’IES Leonardo da Vinci, Figurants referenciats pel consolat britànic, Suport de l’IES Pla per a la caracterització dels ferits.

COMPARTIR