El XVIII Festival Internacional de Curtmetratges de Radio City es presenta al Centre Cultural La Beneficència

1679

El Festival Internacional de Curtmetratges de Radio City, que compta amb la col•laboració de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, celebra la seua XVIII edició i serà presentat divendres 13 d’abril a les 20 hores al Centre Cultural La Beneficència en un acte que oferirà música en directe i teatre d’improvisació als assistents.

Al festival valencià de cinema de metratge curt participaran enguany 78 peces d’una àmplia diversitat de gèneres i procedències. La Secció Oficial del festival comptarà amb 61 curts que inclouen 17 produccions valencianes i altres realitzades a Japó, Irà, la Índia, Rússia i Mèxic, i es projectaran a Radio City des del 16 d’abril fins al 13 de maig els diumenges i dilluns a les 20h. L’entrega de premis tindrà lloc el 18 de maig a les 20h durant la festa de clausura del concurs.

Les entrades per a la presentació d’aquest certamen són limitades i gratuïtes, i es varen esgotar el mateix dia que es posaren a disposició del públic, la qual cosa mostra el gran interès que desperta aquest esdeveniment i fa esperar una gran assistència.

380 curtmetratges presentats

Totes les 380 obres presentades al XVIII Festival han sigut produïdes després de gener de 2017, de les quals s’han inclòs 61 en la Secció Oficial per la seua qualitat, imaginació, creativitat i originalitat.

Diversos curts dels que es presenten al concurso ja compten amb un llarg recorregut nacional i internacional. És el cas de The Fourth Kingdom, nominat als Premis Goya 2018, de Woody & Woody, Premi Goya 2018 a la categoria d’animació, o Garden Party i Negative Space, ambdós nominats a l’últim certamen dels Premis Oscar en l’apartat d’animació.

La selecció destaca per combinar distints gèneres com animació, drama, comèdia, terror, documental o propostes de caire més experimental. Com en cada edició, el guanyador del Festival de Curtmetratges de Radio City rebrà un premi de 1.000 euros.

El jurat d’aquest festival està format per Panxo Barrera, CEO de Entropia, músic de cinema i professor de creativitat; Xavier Crespo, director de Dacsa Produccions; i Jaime Maestro, director de cinema d’animació i guanyador d’un Premi Goya.

Creu Roja i One Day Yes, presents als curts de temàtica social

L’edició d’enguany compta, a més, amb un Taller de Crítica de Cinema que impartirà Will Saez, graduat en Periodisme i Ciències Audiovisuals i col•laborador de la Cartelera Túria. Aquesta activitat es celebrarà els dies 6 i 13 de maig a les 17.30 hores a Radio City.

Una altra novetat són les dues jornades de projeccions centrades en la temàtica social en les que participaran les ONG One Day Yes i Creu Roja. El diumenge 15 d’abril es mostrarà el treball realitzat a l’escola ‘Twashukuru Nursery School’ de Lamu, en Kènia, i el 27 de maig es projectaran curtmetratges sobre Drets Humans. A més, en aquesta jornada els membres de Creu Roja duran a terme una activitat dinàmica per explicar als assistents la seua experiència a nivell internacional.

COMPARTIR