Els escolars aprenen normes de fisioteràpia per a prevenir patologies de l’esquena

1415

Seguint els passos que dóna un extraterrestre anomenat ZGMRTSGLUB els xiquets del col·legi Lluís Revest de Castelló han après a evitar mals hàbits posturals i a seguir unes pautes bàsiques preventives. Portar l’educació postural a les escoles de la mà del Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana és una iniciativa per la qual ha apostat decididament l’Ajuntament de Castelló a través del Patronat d’Esports.

El regidor d’Educació i Esports, Enric Porcar, i el degà del Col·legi de Fisioterapeutes de la Comunitat Valenciana, José Casaña, en la seua visita al col·legi Lluis Revest, han valorat molt positivament el grau d’incidència que estan tenint aquestes classes dinàmiques entre els escolars. Segons Enric Porcar “es tracta d’unes sessions amenes i divertides on es donen unes pautes que calen en els xiquets i aprenen a cuidar-se, i açò, en definitiva, representa un benefici social”.

Per la seua banda, José Casaña, ha ressaltat que el 40 % dels xiquets menors d’11 anys pateixen patologies d’esquena i que “la campanya se centra en els xiquets de 3º de primària perquè és una edat crítica, és quan comencen a agafar mals hàbits, i al mateix temps és una edat en la qual assimilen tot el que se’ls inculca”. Casaña ha agraït personalment al regidor Porcar la seua implicació i ha ressaltat que “és Castelló, amb molta diferència, la ciutat que més s’ha bolcat per difondre aquesta campanya en les escoles”.

En les sessions, els escolars aprenen com asseure’s quan estan en classe, a portar correctament la motxilla, a alçar pes evitant les lesions, a adoptar unes pautes senzilles a l’hora de dormir, en definitiva, “tot un seguit d’hàbits que han de practicar perquè es convertisquen en hàbits quotidians”, segons explica la fisioterapeuta pediàtrica, Sheila Garrido.

En la visita al col·legi també ha assistit el delegat del col·legi de Castelló, Jesús Ramirez, que porta el seguiment de les diferents xarrades educatives que s’estan realitzant en els col·legis de Castelló. “Fins avui hem assistit a 7 col·legis, però queden molts més”, ha explicat. Dijous que ve de nou acudiran al col·legi Lluis Revest per a oferir la xarrada a un altre grup de 3º de Primària.

COMPARTIR