Èxit de la 763a Fira de Morella

552

La 763a edició de la Fira de Morella ha sigut un èxit en la qual molts visitants han acudit a la ciutat per a gaudir-ne. D’aquesta manera, expositors i visitants ha participat en la fira més antiga de la Comunitat Valenciana, la qual és un aparador molt important per al sector primari de Morella i la comarca dels Ports. A més, és també un espai on el sector ramader i agrícola, un dels motors econòmics de la zona, reivindica i posa en valor el seu treball.

Així, en l’acte central de la Fira de Morella d’aquest matí han participat l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el President de l’Associació Firal, Ivan Pitarch, el President de la Diputació de Castelló, José Pascual Martí, el Secretari Autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural i Director de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, Francisco Rodríguez, i el diputat a les Corts Valencianes, Ernest Blanch.

Rhamsés ha destacat que “amb el suport de totes les institucions s’ha de treballar pel sector primari per la importància que té en la lluita contra el despoblament, així com per la seua tasca de manteniment dels monts”. A més, ha explicat que “s’ha d’ajudar que aquest sector es puga desenvolupar amb més facilitat i llevar les traves i dificultats que pateixen actualment”. Finalment, ha volgut “felicitar a l’Associació Firal pel seu treball en l’organització i en l’augment d’expositors d’animals que esperem que continue en les pròximes edicions de la Fira de Morella”.

D’altra banda, el President de la Diputació ha assenyalat que “aquesta Fira té vuit segles d’història i ha de servir com un exemple per a assentar la població del territori, un dels reptes que té aquesta renovada Diputació de Castelló”. A més, ha aprofitat per a “felicitar a Morella per aquesta Fira en la qual es veu la il•lusió del sector primari per créixer i continuar sent el pilar fonamental de desenvolupament d’aquesta zona”.

El cap de setmana ha comptat amb milers de visitants i més de 150 expositors que han participat en aquesta edició de la Fira. Així, el ramat i els productes derivats del sector primari de Morella i comarca han sigut els protagonistes d’aquesta. La Fira de Morella és també un aparador de les oportunitats que ofereix la ciutat. D’aquesta manera, és també molt important per al sector turístic de la zona, a causa de la quantitat de turistes que s’apropen a Morella per a gaudir i conèixer la Fira.

COMPARTIR