FACSA lliura 25 beques a alumnes de l’UJI residents a Castelló

1836

L’Ajuntament de Castelló de la Plana ha acollit aquest matí l’acte de lliurament de les Beques FACSA a un total de 25 estudiants de grau de la Universitat Jaume I residents en la ciutat. Les beques, impulsades per l’empresa FACSA i l’UJI, volen ajudar amb el pagament de la matrícula universitària de l’estudiantat de grau resident a Castelló de la Plana.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco; el rector de l’UJI, Vicent Climent; el president de FACSA, Enrique Gimeno, i el cap de servei d’Aigües Potables de l’empresa, Manuel Breva, qui han fet el lliurament del xec i han traslladat l’enhorabona a cadascun dels becats i les seues famílies.

Les beques, dotades amb un pressupost de 22.000 € pretenen recolzar a universitaris de Castelló de la Plana que per la seua situació econòmica puguen tenir dificultats per a fer front a les taxes universitàries vigents, afavorint la formació de l’estudiantat a la Universitat Jaume I.

La convocatòria ha rebut 73 sol·licituds, de les quals finalment s’han becat a 25 estudiants, 10 de primer curs de grau i altres 15 de segon curs i posteriors, amb un màxim d’1.000 € per estudiant i cobrint l’import total de la matrícula si l’import era inferior. Per a la concessió d’aquestes beques s’han tingut en compte tant criteris acadèmics com a econòmics.

Enrique Gimeno ha mostrat la seua «satisfacció» pel fet de «poder contribuir, en la mesura de les nostres possibilitats, a promocionar el talent més jove i a premiar l’esforç i l’excel·lència per a, independentment dels factors merament econòmics, facilitar l’accés a la millor educació als professionals del futur, la qual cosa permetrà garantir el desenvolupament i la millora contínua del nostre territori».

Per la seua banda, el rector de la Universitat Jaume I, ha subratllat la importància que les institucions i empreses aposten per la formació i l’especialització per a transformar la societat. «Aquestes beques tenen en l’estudiantat universitari al seu beneficiari directe, però indirectament reverteixen en un benefici per a la societat de Castelló, que pot explicar no solament amb professionals ben formats, excel·lents i compromesos amb el desenvolupament del seu territori sinó també amb ciutadans crítics i responsables» ha afegit Climent.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha agraït tant a l’UJI com a FACSA el seu «compromís» amb la ciutat a l’hora de «contribuir al desenvolupament del talent i la formació de la nostra gent jove- ha comentat- perquè suposa una garantia de futur tant per a la nostra ciutat com per al conjunt del país».

COMPARTIR