Faura renova l’ajuntament i millora l’accessibilitat del Parc de la Canaleta amb ajuda de la Diputació

1192

El municipi de Faura ha renovat el seu ajuntament amb una inversió de 112.000 euros procedent dels Planes d’Obres i Serveis de la Diputació de València. Les obres en el consistori que dirigeix Toni Gaspar han permès reformar la façana i elevar la planta per a condicionar les oficines municipals. Aquesta és una de les actuacions que l’alcalde ha mostrat al president de la Diputació, Jorge Rodríguez, que ha visitat Faura en la seua ruta pel Camp de Morvedre, on la corporació invertirà enguany 4,5 milions d’euros.

D’aqueixes partides incloses en el Pressupost per a 2018, Faura rebrà al voltant de 335.000 euros provinents del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), el Fons de Cooperació Municipal, el Pla de Camins i Vials i d’ajudes per a cobrir els danys causats per les pluges. Amb aquests fons provincials, el municipi podrà seguir millorant els seus serveis i infraestructures, com la reforma feta en l’ajuntament o la millora de l’accessibilitat i els nous jocs en el Parc de la Canaleta, que també ha visitat el president.

En el parc, diferents partides del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS) han servit per a millorar l’accessibilitat, reformar la zona de jocs infantils i condicionar l’entorn, una inversió global de 100.000 euros que segons Toni Gaspar “consolida La Canaleta com un punt de trobada per al teixit social de Faura, un espai imprescindible per a xiquets, adults i persones majors, que ara està totalment renovat amb ajuda de la Diputació”.

En paraules de Rodríguez, “aquestes millores que estan duent a terme els ajuntaments per a millorar la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns demostren que no ens equivoquem apostant per l’autonomia municipal i permetent que els municipis tinguen un finançament just i adequada per a desenvolupar aqueixa autonomia, decidint i executant les obres que els demanen les persones que habiten en ells”.

Entre 2016 i 2017 la Diputació de València ha destinat més de 670.000 euros a Faura, que sumats a les inversions previstes enguany superen el milió d’euros; una quantitat amb la qual, a més de les actuacions visitades per Rodríguez, s’ha pogut reformar la piscina municipal, asfaltar diversos carrers i connectar els pluvials del carrer Major amb el barranc de la Canaleta.

COMPARTIR