Gandia millora els seus polígons industrials amb carril bici, zona biosaludable i millor seguretat

1228

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat a Gandia que l’IVACE ha subvencionat en 2017 les obres de millora i modernització dels polígons Alcodar i Benieto-Ciutat del Transport amb una inversió d’1,4 milions d’euros.

En aquest sentit, ha detallat que, gràcies a l’ordre d’ajudes de 2017 per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics de la Comunitat, “Gandia compta amb polígons amb una imatge renovada, major seguretat i millors serveis per a les empreses, treballadors i per als ciutadans”.

El conseller s’ha manifestat així en la visita, junt amb l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, al polígon Alcodar on ha conegut les actuacions subvencionades al 100% per l’IVACE com la implantació de carril bici, remodelació viària, millora de les zones verdes i de l’enllumenat públic.

“Els polígons industrials són el lloc on realment es dinamitza la nostra economia i des de la Conselleria i des de l’IVACE estem fent un important esforç per a millorar-los i dotar-los dels serveis i infraestructures adequades”, ha afegit.

A més, ha ressaltat que les actuacions que hem conegut a Gandia ja són una realitat i en aquesta línia “continuem treballant perquè també siguen una realitat en 2018 i 2019 en 26 comarques més”.

Així, ha recordat que amb la finalitat de poder aconseguir el major nombre possible d’àrees beneficiades i per cosir el territori, s’ha previst el repartiment de les ajudes de l’IVACE per a la millora de polígons industrials al llarg de tres exercicis. “Una vegada finalitzades les de 2017 ja hem convocat l’ordre d’ajudes de 2018-2019 que tenen un pressupost de 49 milions d’euros i van destinades als ajuntaments de 26 comarques”.

Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant ha incidit que l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Economia, “ha sufragat el cent per cent dels treballs (amb una inversió d’un milió i mig d’euros), el que ha permès no només revitalitzar i millorar els polígons de la nostra ciutat sinó també dinamitzar l’economia i atraure la inversió privada. Aquestes actuacions han suposat una veritable transformació dels nostres espais industrials”.

“Mai abans s’havia produït una inversió tan important en els polígons de la nostra ciutat, el que demostra la veritable aposta de la Generalitat per donar un impuls a l’economia” va declarar Morant qui afegia que “Els polígons són clau per al desenvolupament de Gandia i de la comarca, i amb aquesta injecció, molt aviat veurem (ja hem començat a veure-ho) com la nostra ciutat genera més riquesa i llocs de treball. Sol passar que quan hi ha avantatges competitius, com per exemple, un increment en la inversió dels polígons, l’ocupació augmenta entre un 5 i un 10%”.

“Ací a Gandia tenim alguns exemples de com la inversió pública ha vingut acompanyada de la privada. Mercadona, amb la seva planta d’innovació, i Iberdrola, que ja ens ha demanat llicència d’obres per millorar la seva entrada. El colofó serà l’imminent inici de les obres de la rotonda d’accés al polígon Alcodar i que començaran en breu” va finalitzar l’alcaldessa de la ciutat.

Per la seva banda, Joan Pau Tur, en representació de l’Associació d’Empresaris del Polígon Alcodar, va agrair tant a la Conselleria com al govern municipal la inversió realitzada. “Aquests treballs són un nou pas per al desenvolupament del nostre polígon. S’han escoltat les reivindicacions empresarials i donat suport a l’activitat empresarial que és la que impulsa l’economia local. Continuarem fent passos en la millora de les infraestructures del polígon i de la nostra ciutat”.

Polígon industrial Alcodar

El polígon industrial Alcodar de Gandia té una superfície de 457.473 m2 i 202 empreses instal·lades. Compta amb una subvenció de l’IVACE de 913.822,07 euros per a dur a terme actuacions com la implantació de videovigilància amb CCTV connectat a la Policia Local, carril bici, millora de la imatge del polígon amb regeneració paisatgística i ambiental, millora de l’enllumenat públic i de les zones verdes.

També s’ha creat una pàgina web amb informació del polígon accessible a l’IVACE, s’ha realitzat una remodelació viària i s’han millorat els accessos, senyalització d’empreses per carrers, la senyalització del tràfic i del sanejament separatiu d’aigües residuals.

Polígon industrial Benieto-Ciutat del Transport

El polígon industrial Benieto-Ciutat del Transport ha comptat amb una subvenció de 497.960,93 euros de l’IVACE per a la implantació de vigilància amb CCTV connectat a la Policia Local i millorar la imatge del polígon amb actuacions de regeneració paisatgística i ambiental.

També s’ha implantat una zona biosaludable i s’han millorat els vials, voreres, rotondes, la senyalització, la identificació de carrers i el sanejament d’aigües residuals.
Benieto-Ciutat del Transport té una superfície de 272.433 m2 i 69 empreses instal·lades.

COMPARTIR