Jalance reb una inversió de la Diputació per adquirir nous vehicles per al manteniment urbà

955

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat Jalance, un dels set municipis de la comarca de la Vall de Ayora-Cofrentes, on la corporació invertirà enguany més de 3 milions d’euros. En el cas de Jalance, des de finals de 2015 la Diputació ha destinat més de 750.000 euros a un municipi de 850 habitants que ha vist duplicada la inversió per habitant, passant de 325 euros a 618, un 90% més, en sols dos anys.

En paraules del president, “és important fer front comú contra la despoblació de les zones rurals” i per a això és necessari “promoure l’economia local i l’atractiu turístic”, entre altres aspectes. Per a Jorge Rodríguez, que ha recorregut Jalance al costat de l’alcalde, José Ángel Navarro, “el món rural no és un parc temàtic que es visita els caps de setmana i els dilluns deixa d’existir”.

Les inversions de la Diputació han permès a Jalance dotar-se, entre altres, de dos vehicles per a la recollida de fem i el manteniment urbà, amb els quals es reforcen els serveis municipals. “Ens preocupa la despoblació i és important sentir la vostra proximitat, sobretot de cara al futur i al desenvolupament i benestar del nostre poble”, ha manifestat l’alcalde.

La reurbanització d’alguns dels carrers principals de la localitat, com Isabel la Catòlica, ja executada, o Sant Gonzalo, acumulen una inversió de més de 300.000 euros des de finals de 2015. També s’han destinat 50.000 euros a la rehabilitació del castell, que data del segle XI i és un dels principals pols turístics de la població al costat de la Cueva de Don Juan.

Part d’aquestes actuacions s’han dut a terme a través del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació, un programa que ha duplicat la seua aportació respecte a l’anterior legislatura, passant de 17 a 34 milions d’euros anuals.

COMPARTIR