La Diputació ajuda a la Granja de la Costera a convertir el seu carrer principal en un bulevard amb wifi i parc infantil

1511

La Granja de la Costera ha convertit una avinguda amb una vorera que amb prou feines superava el mig metre d’ample en un bulevard que duplica l’espai per a vianants, amb una inversió de 125.000 euros de la Diputació de València. També s’ha ampliat l’espai de la zona de jocs infantils, que ara compta amb un nou parc amb connexió wifi. Tot açò en ‘l’Avinguda de la Diputació’, la qual, paradoxalment, estava “en deute” amb aquest municipi de La Costera.

En què consistia eixe “deute històric”? Ho explica l’alcalde del municipi, Juan Carlos Garrido: “Fa molts anys la Diputació es va comprometre a desenvolupar un projecte que els veïns i veïnes de La Granja de la Costera venien demandant des de feia temps, però la realitat és que nosaltres mai vam veure ni un document ni un sol euro”. “Un projecte que Jorge Rodríguez va entendre des de la primera reunió que vam mantindre i que ara s’ha fet realitat”, ha afegit l’alcalde.

“Per açò és un plaer comptar amb el president de la Diputació de València, una figura pública a la qual no vèiem passar pel nostre poble des de 2002 almenys, fins que ens ha visitat Jorge Rodríguez”, ha expressat Garrido. Per la seua banda, el mateix Rodríguez ha manifestat en la seua visita a la Granja de la Costera que “la Diputació no es va equivocar a l’hora de confiar en els alcaldes i alcaldesses dels nostres pobles, que són els que millor coneixen les necessitats de la ciutadania i en què és prioritari invertir els recursos, fugint dels plans teledirigits”.

Així, el president de la Diputació de València ha pogut conèixer aquest dimarts, durant la seua visita a aquesta localitat de La Costera, el canvi radical que ha patit aquesta zona del poble, una remodelació que “ha aconseguit que l’avinguda lluïsca molt bonica”, segons l’alcalde, “permetent que els veïns i veïnes del municipi puguen gaudir ara d’un nou espai que manté les places d’aparcament i l’arbrat, un punt de trobada per a socialitzar i celebrar tot tipus d’activitats”.

Més de mig milió d’euros

Amb l’obra de l’avinguda, que també ha servit per a millorar la seguretat vial en eliminar un encreuament perillós, aquest municipi de 312 habitants és paradigma del full de ruta de la Diputació. Un full de ruta marcat pel mateix president a l’inici de la legislatura: “Tenim el repte que cap municipi es quede en el camí, especialment els més xicotets, que són els que més necessiten que aquesta institució siga una aliada a l’hora de realitzar inversions i facilitar la seua autonomia”.

Altres de les millores realitzades amb fons provincials inclouen obres de reforma i conservació d’un local municipal a través del IFS de 2017 (50.979 euros); millores en l’enllumenat públic, adquisició de mobiliari urbà i reformes en el col·legi i el poliesportiu municipals amb fons procedents del pla SOM de 2017 (87.127 euros), que en gran part continuaven o ampliaven els projectes ja contemplats per al PPOS de 2016 (66.056 euros); tot açò sumat als 76.083 euros procedents del IFS 2016 i 2015 que també van servir per a dignificar instal·lacions esportives i per a millorar l’accessibilitat i enllumenat en el municipi.

En total, més de mig milió d’euros (604.612 euros enfront dels 211.376 euros del període 2014-2015) ja invertits en el municipi a través d’aquests plans, entre altres ajudes i subvencions que tripliquen el que rebia La Granja de la Costera. A açò cal afegir les inversions ja previstes per a 2018 i 2019, entre les quals es troben la part proporcional del Fons de Cooperació Municipal corresponent a la Diputació (10.917 euros), el SOM 18/19 (172.465 euros) o el Pla d’Ocupació 2018 (4.291,54 euros).

COMPARTIR