La Diputació ajudarà a millorar 75 instal·lacions esportives amb inversions sostenibles en 2018

1216

La Diputació de València ajudarà a executar durant el present any 75 actuacions de millora d’instal·lacions esportives en municipis de totes les comarques valencianes, amb una inversió propera als 3 milions d’euros que s’inclou en el Pla d’Inversions Sostenibles de 2017, un IFS que té una partida global de 21 milions d’euros i del que ja es coneix el detall de les obres que tenen previst realitzar els ajuntaments.

Com succeeix en tots els plans de la Diputació que presideix Jorge Rodríguez, els alcaldes i alcaldesses tenen total autonomia per a decidir les actuacions que duen a terme en els seus municipis amb les ajudes provincials. En aquest cas, els ajuntaments han decidit destinar 2.940.224 euros a 75 obres de millora en instal·lacions esportives que, en paraules del president, “reforcen la nostra idea de fomentar la pràctica de l’esport i fer-ho en les millors condicions possibles”.

Aquesta partida global se suma als més de 4 milions d’euros del Pla de Millora d’Instal·lacions Esportives engegat per la Diputació entre 2016 i 2017, als 8.900.000 euros destinats a equipament esportiu pels consistoris en el primer IFS, engegat a la fi de 2015 i desenvolupat durant 2016, i a les actuacions de renovació d’infraestructures esportives incloses en el IFS 2016, per a municipis de menys de 5.000 habitants, i els plans provincials d’obres i serveis (SOM) dels dos últims anys. En total, més de 20 milions d’euros dels plans provincials invertits en la renovació d’espais esportius dels municipis valencians durant la present legislatura.

Obres per comarques

A L’Horta, on hi ha projectades 11 actuacions, amb una inversió total de 550.000 euros, destaca la instal·lació d’un sistema de deshumidificació en la piscina climatizada d’Alaquàs per a complir amb el reglament d’instal·lacions tèrmiques; la conservació del camp de gespa artificial de Massanassa; i la reforma dels vestuaris del poliesportiu d’Alcàsser. En el Camp de Turia, amb 5 actuacions i 272.000 euros d’inversió, s’inclou la modificació de l’enllumenat del camp de futbol del poliesportiu de Bétera, una actuació amb un pressupost superior als 100.000 euros; així com el canvi de la gespa artificial en el camp de futbol de Benaguasil.

A La Ribera es duran a terme este any 18 millores en instal·lacions esportives, com les projectades a la Pobla Llarga, on s’adequaran els accessos al poliesportiu i s’asfaltarà el pàrquing; a Sollana, amb la reforma dels vestuaris del camp de futbol; a Benicull, amb la rehabilitació i reparació de la piscina municipal; o al Mareny de Barraquetes, on està previst millorar l’equipament del gimnàs. En total, 665.000 euros per a renovar recintes esportius en La Ribera Alta i La Ribera Baixa.

A La Safor es contemplen 7 actuacions amb una inversió global de 236.000 euros, entre elles la rehabilitació de la piscina de la Font d’en Carrós. A La Vall d’Albaida hi ha recollits 5 projectes amb un muntant global de 180.000 euros, entre ells el condicionament del camp de futbol 7 d’Aielo i la substitució del paviment i la canalització d’aigua en la piscina d’Alfarrasí. A La Costera hi ha en marxa altres 5 projectes, amb una inversió total propera als 140.000 euros, entre els quals destaca el condicionament de l’exterior de la piscina i els vestuaris del poliesportiu d’Estubeny. I en la plana Requena-Utiel i el Camp de Morvedre destaquen les reformes en les piscines de Requena i Alfara de la Baronia.

20 actuacions en xicotets municipis

També les comarques menys poblades aposten per tenir en les millors condicions les seues instal·lacions i recintes esportius. En La Serrania, Higueruelas i Chulilla renovaran les seues piscines este any, mentre Titaguas ampliarà la seua zona esportiva i Villar del Arzobispo potenciarà la il·luminació en el camp de futbol de La Paz. També Bugarra millorarà l’eficiència energètica en el camp de futbol El Molino, i Pedralba substituirà la coberta metàl·lica del poliesportiu a la recerca de l’eficiència energètica.

Quant a La Canal de Navarrés, les obres més destacades tindran lloc a Bicorp, on està prevista la reparació i millora de la piscina municipal, i a Chella, on està projectada la reparació del paviment en la pista poliesportiva del parc La Fuente. I en la Vall d’Aiora-Cofrents l’obra amb major inversió és la prevista a Zarra, on s’executarà la segona fase de reparació de la piscina municipal, amb un pressupost proper als 50.000 euros. També es realitzaran millores en la piscina de Castielfabib, en el Racó d’Ademús.

Finalment, en la Foia de Bunyol s’invertiran prop de 100.000 euros en la millora d’instal·lacions esportives via IFS, en concret en la millora de les piscines de Yátova, Siete Aguas i Alborache i els accessos a les mateixes.

COMPARTIR