La Diputació instal·larà una canonada d’un quilòmetre per subministrar aigua potable a 500 veïns del Real de Gandia

1385
diputacio valencia aigua potable real de gandia

Els 500 veïns de l’entorn de la urbanització Monterrei, al Real de Gandia, veuran resolt el problema dels nitrats del pou que abasteix la zona després de la construcció d’una canonada d’un quilòmetre de longitud que, salvant l’AP7 i la CV-686 subministrarà aigua potable a aquest nucli de població del Real de Gandia, en la comarca de la Safor.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dimarts la urbanització Monterrei, on la corporació invertirà 300.000 euros per a “resoldre un problema prioritari i garantir un bé de primera necessitat a les persones que viuen en aquesta part del Real”. Aquesta aportació se suma als prop de 500.000 euros que la Diputació ha invertit en el Real en la present legislatura, a través dels diferents plans provincials i el Fons de Cooperació junt a la Generalitat.

Rodríguez ha aprofitat la seua estada en el Real per avançar la posada en marxa del Pla Contra la Sequera en els municipis valencians, les sol·licituds podran remetre’s a la Diputació, a través d’Egevasa, abans de l’estiu. “Amb aquest pla bianual, dotat amb 4 milions d’euros d’inici, pretenem millorar l’eficiència en la xarxa d’aigua potable dels municipis valencians, que les infraestructures estiguen en les millors condicions per no perdre pel camí un element tan preuat com l’aigua”, ha explicat el president, acompanyat per l’alcalde del Real, Gustavo Mascarell, a més del gerent i el diputat responsable d’Egevasa, Miguel Ángel Ferri i Voro Femenia.

Dins d’aquest pla d’eficiència hídrica, en el qual els ajuntaments s’hauran de corresponsabilitzar aportant part de la inversió de cada projecte, el diputat d’Egevasa, Voro Femenia, ha explicat que “es podran buscar alternatives d’abastiment, cas de la nova canonada que subministra a la urbanització Monterrei, connectada al sistema en alta de la Safor, o realitzar treballs d’automatització i telecontrol de les instal·lacions per detectar les fuites i millorar l’eficiència de les xarxes d’abastiment”.

Per la seua part, l’alcalde del Real de Gandia, Gustavo Mascarell, ha posat en valor “el nou model de gestió de la Diputació, que ha incrementat les ajudes directes als municipis respectant les inversions prioritàries que tenim en cada ajuntament”, i ha destacat especialment la implicació de la corporació que presideix Rodríguez en donar solució al problema que tenen els veïns de la urbanització Monterrei. “Gràcies a la inversió de la Diputació aquestes persones podran tenir una cosa tan essencial com l’aigua potable a casa seua”, ha conclòs l’alcalde del Real de Gandia.