La Diputació inverteix 4 milions d’euros en la millora de les carreteres del Camp de Morvedre

1237
Jorge Rodríguez Pablo Seguí

La Diputació de València ha invertit prop de 4 milions d’euros en les carreteres del Camp de Morvedre amb l’objectiu de millorar la seguretat vial en les vies de la comarca. El projecte de major envergadura és el condicionament de la CV-317 de Sagunt a Canet, assenyalada com a punt negre per la DGT, en la qual la corporació provincial té previst destinar prop de 3,1 milions d’euros.

Es tracta d’una prioritat per a l’àrea de Carreteres i Infraestructures, una via que suporta un pas diari de 4.000 vehicles. Ja s’ha publicat la licitació de les obres, per la qual cosa el començament dels treballs és imminent. “Apostem per mantenir en les millors condicions les vies ja existents i actuar en aquelles en les quals hi ha punts de conflicte amb una elevada accidentabilidad”, ha assenyalat el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez.

Així mateix, l’àrea de Carreteres ha executat ja l’asfaltat de la CV-310 en el tram comprès entre Torres-Torres i Algimia, al qual la institució provincial ha destinat més de 500.000 euros; i la renovació de la senyalització horitzontal i vertical de les carreteres de la demarcació de Bétera-Serra dins de la comarca, amb al voltant de 231.000 euros.

A més d’aquestes accions ja executades, l’àrea planeja altres quatre accions en vies de la comarca: la pavimentació de la CV-314 en el tram a Sagunt, del punt quilomètric 0+000 al 1+500, amb més de 170.500 euros; la pavimentació de la CV-320 a Sagunt en el tram del polígon industrial, amb més de 47.500 euros; la pavimentació de la travessia de Quartell i de la rotonda de la cooperativa, amb més de 108.200 euros de pressupost; i la pavimentació de la CV-334 a Estivella en el seu accés a Barraix, amb una dotació de 31.500 euros.

35 milions d’euros en conservació

D’altra banda, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, han presentat els nous contractes de Conservació i Manteniment de la xarxa viària provincial per als pròxims tres anys. En aqueix període 2018-2020, la Diputació invertirà prop de 35 milions d’euros en aquestes millores bàsiques en els 1.800 quilòmetres de vies que recorren els municipis valencians, amb l’objectiu que els habitants de totes les comarques puguen tenir unes carreteres més segures. Aproximadament 6 milions d’euros s’invertiran en la demarcació Bétera-Serra, en la qual estan incloses les carreteres del Camp de Morvedre, al costat de les del Camp de Túria, l’Horta Nord i la major part de l’Horta Sud.

Per la seua banda, el diputat de Carreteres i Infraestructures, Pablo Seguí, ha parlat de “l’era de la conservació en les carreteres valencianes”, centrada en actuacions com a clots, desnivells, reducció de la perillositat en corbes, glorietes, rotondes, millora del ferm i la visibilitat, l’adequació d’accessos a municipis i la creació d’una xarxa de vies ciclopeatonals “en resposta als nous usuaris d’una xarxa que ha d’atendre les necessitats del segle XXI”.