La Diputació invertirà enguany més de 4 milions d’euros en els municipis de La Hoya de Buñol-Chiva

1167

La Diputació de València té previst invertir enguany 4.142.000 euros en els 9 municipis de la comarca de la Hoya de Buñol-Chiva. Així ho ha anunciat aquest dimarts el president, Jorge Rodríguez, en la seua visita a Cheste, on ha detallat les partides pressupostades per la corporació per a la comarca, com els 2,5 milions del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), els 615.000 euros del Pla de Camins, els 591.000 euros del Fons de Cooperació Municipal, i els 280.000 euros d’ajudes per a cobrir els danys causats per les pluges.

En paraules de Jorge Rodríguez, “aquestes inversions confirmen que s’han incrementat de forma considerable les transferències directes als ajuntaments, amb la intenció de quadrar el cercle del finançament local i que els alcaldes i alcaldesses puguen exercir aqueixa autonomia que defensem executant les obres que reclamen les seues veïnes i veïns”.

Entre 2014 i 2015, la Diputació va destinar 4.574.000 euros a la comarca de la Hoya de Bunñol-Chiva, mentre que en els dos primers anys de la legislatura, la corporació que presideix Rodríguez ha invertit 7.914.000 euros en els municipis de la comarca. Totes aquestes localitats han vist incrementades les ajudes provincials i algunes les han duplicat, “amb independència del signe polític dels ajuntaments”, ha assenyalat el president de la Diputació.

En l’històric de la legislatura, la corporació superarà els 12 milions d’euros en inversions en La Hoya de Buñol-Chiva al final de 2018, amb una especial incidència del Pla d’Inversions Sostenibles (IFS), amb el qual Rodríguez va decidir destinar als municipis el romanent que haguera acabat en els bancs, i l’antic PPOS, que avui es coneix com el Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM). Entre tots dos plans, la comarca ha rebut prop de 8 milions d’euros des de l’inici de la legislatura.

L’alcalde de Cheste, José Morell, amfitrió d’aquesta visita en clau comarcal, ha destacat algunes de les actuacions de millora d’infraestructures executades en el seu municipi amb fons provincials, com la asfaltada i la reurbanització de carrers, la construcció de l’Àgora en el parc de la Lomiquia, el desviament del barranc de la Silleta i l’adequació de la biblioteca, entre altres. En total, 1.250.000 euros en dos anys que dupliquen l’aportació de la corporació entre 2014 i 2015 i que “igual que en la resta de municipis de la comarca, han servit per a renovar serveis bàsics, instal·lacions esportives, espais verds i edificis públics, i en definitiva millorar la qualitat de vida de les persones”, segons ha afegit Rodríguez.

Als més de 4 milions d’euros que té previst invertir la Diputació enguany en La Hoya de Buñol-Chiva cal afegir les ajudes que podran sol·licitar els municipis per a millorar l’eficiència de les seues xarxes hídriques, en el marc del Pla Contra la Sequera; les ajudes per a restaurar patrimoni, que amb prou faenes dos anys han passat de 95.000 a 250.000 euros en la comarca; i una línia d’inversió per a millorar les instal·lacions de locals musicals.

A més, l’àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí té en execució la senyalització i asfaltat de la CV-429 entre Yátova i Buñol, amb un pressupost de 690.000 euros, i més de 3 milions d’euros en procés de licitació, amb els quals està previst condicionar la carretera i habilitar una ruta ciclopeatonal entre Yátova i Macastre i estabilitzar els vessants de la CV-580 entre Dos Aguas y Millares.

COMPARTIR